Agderposten

Kjøper sin tredje bygård på et drøyt år

Arendal Byutviklin­g AS har kjøpt en ny bygård, den tredje i løpet av et drøyt år.

- Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

Selskapet, eid av Einar Johnsen Eiendom AS, Otterlei Group AS og Sørco Utvkling og Drift AS, har allerede punget ut med, ifølge 2017-regnskapet, 9 og 12,1 millioner kroner for Tollbodgat­en 5 og Tollbodgat­en 3.

Vil ikke oppgi kjøpesum

Nå har de også sikret seg naboeiendo­mmen, Strandgate­n

4. Arendal Byutviklin­g kjøpte fredag alle aksjene i eiendomsse­lskapet J E Pedersen & Co AS.

Dette selskapet har inntil nå vaert eid av tidligere fylkesmann Signe Marie Stray Ryssdal, og hadde i fjor driftsinnt­ekter på 425.000 kroner.

Daglig leder Petter Aaland i kjøpersels­kapet opplyser at avtalen gjøres gjeldende fra

1. januar 2019. Han vil ikke ut med hva de har måttet gi for aksjene.

- Partene er enige om å holde kjøpesum konfidensi­ell, sier han.

- Gleder oss til fortsettel­sen

Aaland legger ikke skjul på at det kan ha sine fordeler å eie tre naerståend­e eiendommer i den sentrale bykjerne.

– Ja, vi ser jo at et større fotavtrykk kan ha sine fordeler og muligheter, men de neste tre til fem årene vil vi uansett ha fokus på positiv forvaltnin­g AS-is, så får vi eventuelt se på mulig fremtidig utvikling på et senere tidspunkt. Vi skal fortsette å ta godt vare på våre leietagere og oppretthol­de eventuelle forpliktel­ser selskapene måtte ha, uttaler Aaland, og tilføyer:

– Både selger og kjøper er fornøyd med avtalen, og Arendal Byutviklin­g er glad for å øke eiendomsma­ssen i sentrumskj­ernen. Vi har tro på sentrum, og ser en positiv trend ift bruk av byen. Her er gjort – og gjøres mye godt arbeid av kommune og politisk styring for å tilrettele­gge for ytterliger­e fortetning, og ikke minst økt bruk. Vi gleder oss til fortsettel­sen, sier han.

Skjøt inn 6,8 millioner

Regnskapet til Arendal Byutviklin­g for 2017 viser at de tre eiendomsin­vestorene opprinneli­g skjøt inn 6,8 millioner kroner, og at selskapets gjeld sikret med pant, før fredagens oppkjøp, var på 15,8 millioner. Pengene er ifølge eiendomsre­gisteret lånt i Sparebanke­n Sør.

Investerin­gsselskape­ne Otterlei Group, Sørco Utvikling og Drift og Einar Johnsen Eiendom, eid av henholdsvi­s Jan Sigurd Otterlei, Sørbøe- og Johnsen-familien, kontroller­er for øvrig like store andeler i Arendal Byutviklin­g.

De samme aktørene eier i tillegg et tosifret antall bygårder i egne selskaper.

 ?? FOTO: PÅL YNGVE BERG ?? HAR KJØPT: Arendal Byutviklin­g AS har kjøpt sin tredje bygård, Strandgate­n 4. Selskapet eier også det røde nabobygget til venstre.
FOTO: PÅL YNGVE BERG HAR KJØPT: Arendal Byutviklin­g AS har kjøpt sin tredje bygård, Strandgate­n 4. Selskapet eier også det røde nabobygget til venstre.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway