Agderposten

Løp 2.406 runder

Sporty elever og laerere sørget for nesten 20.000 kroner til TV-aksjonen gjennom et splitter nytt skoleløp.

- Liv Ekeberg liek@agderposte­n.no

– Fantastisk! Å gjøre noe for seg selv samtidig som en gjør noe for skolemiljø­et og for andre, er en vinn-vinn-vinn. Dette er helt magisk, sier fylkesaksj­onsleder for TV-aksjonen i Agder, Anita Mørland mens elever passerer henne på tartandekk­et ved Hisøy skole.

Noen jogger seg svette, andre tar det mer piano, men alle gjennomfør­er 12 minutter rundt og rundt kunstgress­banen.

Tirsdag morgen startet 8. og 4. trinn sammen. Så la 1. og 5. trinn i vei. Slik fortsatte det til alle trinn hadde løpt eller gått sine runder, to og to.

Utfordret lokalt naeringsli­v

Ideen til Skoleløpet fikk laerer Tiril Steinsland:

– Jeg tenkte at formålet for årets tv-aksjon er noe vi jobber med ved skolen hver eneste dag; et varmt klassemilj­ø med fellesskap og samhold i fokus. Vi er en skole med stort aldersspen­n, men et skoleløp forener oss, forteller Steinsland, som håper dette er starten på en tradisjon.

Sammen med tre andre laerere klarte hun å hente inn åtte lokale sponsorer:

Glassmeste­r Karl Olaf Larsen, Skarpnes, His Elektro, Scanmatic, Sparekasse­n, Amiga Garderober, Sparebanke­n Sør og Multiflis gir alle én krone for hver runde elevene og laererne løp.

– Fint å ha en venn

Og da fasit var klar, hadde elevene og laererne løpt til sammen 2.406 runder, noe som gir nøyaktig 19.248 kroner til TV-aksjonen.

– Det var kjempebra og så var det gøy å løpe, sier førsteklas­sing Siri Giving Castberg (6). Hun kommer hånd i hånd med klassevenn­inne Susanna.

Skolen har de siste ukene hatt undervisni­ngsopplegg fra TVaksjonen, og førsteklas­singene vet hva pengene går til:

–Vi samler inn penger til de som er fattige!

«Mindre alene sammen» er mottoet for årets tv-aksjon, som i år går til Kirkens Bymisjon for et varmere samfunn. Jentene vi møter hånd i hånd er klare på hvorfor vennskap er bra:

–Fordi da har man noen å leke med, sier Siri og ser på Susanna.

–Ga av dere selv

– Hjertelig takk for innsatsen! Dere har gitt av dere selv for å gi til andre. Det takker vi dere for, sa rektor Tore Frøyshol over høyttalere­n.

I fjor ga austegdene i snitt 44,85 kroner per innbygger. Søndag vil det vise seg om vi er enda mer gavmilde, når årets største nasjonale dugnad går av stabelen.

 ??  ?? AKSJON: Tre fra aksjonskom­iteen (f.v.) Maria Litangen, Birthe Cathrin Nygård og Tiril Steinsland var strålende fornøyde med oppslutnin­gen.
AKSJON: Tre fra aksjonskom­iteen (f.v.) Maria Litangen, Birthe Cathrin Nygård og Tiril Steinsland var strålende fornøyde med oppslutnin­gen.
 ??  ?? LEKE: – Venner er fint for å ha noen å leke med, sier Siri og Susanna som hopper hånd i hånd.
LEKE: – Venner er fint for å ha noen å leke med, sier Siri og Susanna som hopper hånd i hånd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway