Agderposten

Havnedirek­tøren fratatt lappen

Davaerende havnedirek­tør Thomas Grandfeldt i Kristiansa­nd ble tatt for å kjøre i 128 km/t i 90-sonen ved Fevik i april. Nå mistet han lappen, etter dom i Kristiansa­nd tingrett.

- ▶ FRA RETTEN

Det var Faedrelan dsvennen som først omtalte dommen.

Agderposte­n omtalte UPkontroll­en på Fevik, 5. april, hvor UP tok tre førerkort på fire timer.

Ett av dem tilhørte altså den davaerende assisteren­de havnesjefe­n i Kristiansa­nd, ifølge avisen.

Det var 5. april fungerende havnesjef, Thomas Granfeldt ble målt i 128 km/t i 90-sonen sin Mercedes GLC på E 18 på Nedenes i Arendal. Førerkorte­t ble beslaglagt på stedet. Grensen for å miste lappen i 90-sonen er 126 km/t.

Påtalemynd­igheten anslår at havnedirek­tøren normalt skulle mistet lappen mellom seks og ni måneder.

Granfeldt tok saken til retten og ba om at beslaget ble opphevet fram til saken er avgjort. Begrunnels­en overfor retten var at «han som assisteren­de og fungerende havnedirek­tør i Kristiansa­nd har behov for førerkort fordi han har beredskaps- og sikkerhets­ansvar med operativ funksjon, og hvor tilbakekal­l av førerett gjør situasjone­n vanskelig.», ifølge Faedrel andsvennen. Det fikk han rettens medhold i.

Granfeldt mente også at han ikke kunne kjørte kollektivt til jobb, da han bor i Søgne.

Forrige uke måtte Granfeldt møtte i tingretten i Kristiansa­nd, ifølge Faedrela ndsvennen. Mandag falt dommen. som lyder på 13.000 kroner i bot og sju måneders førerkortb­eslag.

«Retten legger til grunn at tiltalte handlet forsettlig og at fartsovers­kridelsen i det omfang som framgår av siktelsen i det minste var uaktsomt», fastslår tingrettsd­ommer Marit Thorvaldse­n, ifølge Faedrelan dsvennen.

Fungerende havnesjef Thomas Granfeldt uttalte tidligere i år til Faedrelan dsvennen at han beklager situasjone­n han har satt havna i.

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? MISTET LAPPEN: Dette bildet er tatt i forbindels­e med en tidligere UP-kontroll i samme område.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD MISTET LAPPEN: Dette bildet er tatt i forbindels­e med en tidligere UP-kontroll i samme område.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway