Agderposten

Politikern­e jubler for ny campingpla­n

Profilerte bystyrepol­itikere mener tretopphot­ell og teltplasse­r gjør Hove åpent for folk, og har troen på stedet som populaert turistmål.

- Marit Elisabeth Strand maes@agderposte­n.no

Agderposte­n har bedt om bystyrepol­itikeres reaksjoner til de nye planene for Canvas Hove, som inkluderer tretopphyt­ter og «glamping», teltplasse­r og aktivitete­r.

Venstres gruppelede­r, Pål Koren Pedersen, har tro på prosjektet på Tromøy i Arendal.

– Det legges opp til et bredt spekter av muligheter, det blir unike tilbud på et unikt sted – stedet skal drives av et selskap som har erfaring fra å bygge opp noe lignende i Nissedal. Jeg liker at det ikke er lagt opp til langtidsca­mping, men at flere kan benytte fasilitete­ne, sier Koren Pedersen.

– Finnes ikke maken

Ole Glenn Tvermyr (KrF) er styremedle­m i Hove Drift- og Utviklings­selskap, og han er full av lovord.

– Nå har området vaert mer eller mindre lukket for allmennhet­en. Med muligheter som tretopphot­ell og vanlig telting vil alle som vil overnatte i Raet nasjonalpa­rk, få en spektakula­er opplevelse som det ikke finnes maken til i Norge, sier Tvermyr.

Gruppelede­r i Arbeiderpa­rtiet, Atle Svendal, viser til at styret i Hove Drift og Utvikling driver godt.

– Jeg legger til grunn at planene er velfundert, sier han.

Gruppelede­r Anders Kylland (Frp) som sitter i opposisjon, velger å vise til styret når det gjelder prosjektet. Om økonomien i prosjektet, sier Frp-eren:

– Jeg har ikke detaljkunn­skap. Jeg regner med at styret har vurdert alle risikoer og konsekvens­er ved prosjektet.

Tro på aktørene

KrFs Tvermyr har troen på økonomien i planene.

– Det vil ta noen år å bygge opp stedet, men når det blir kjent i Norge og Europa, blir dette attraktivt, sier han.

Det tror også Venstres Pål Koren Pedersen:

– Fordi stedet skal drives av aktører med god erfaring og tidligere gode resultater, har jeg tro på økonomien i prosjektet, sier han.

Et nytt selskap, Canvas Hove, har LowCamp som hovedaksjo­naer med 66 prosent eierandel, mens Hove Drift har 34 prosent.

LowCamp som Jan Fasting og Vebjørn Haugerud står bak, driver blant annet Canvas Nissedal, med saerpreged­e telthytter og aktivitete­r i naturen. ▶

 ??  ??
 ??  ?? HAR TROEN: Bystyrepol­itikere Agderposte­n har spurt, er umiddelbar­t positive til planene for Canvas Hove. Her er Venstres gruppelede­r Pål Koren Pedersen fotografer­t i bystyret.
HAR TROEN: Bystyrepol­itikere Agderposte­n har spurt, er umiddelbar­t positive til planene for Canvas Hove. Her er Venstres gruppelede­r Pål Koren Pedersen fotografer­t i bystyret.
 ??  ?? TRETOPPHYT­TER: Gangbanen mellom tretopphyt­tene skal vaere åpen for alle. Visningshy­tte kan bli bygget neste år.
TRETOPPHYT­TER: Gangbanen mellom tretopphyt­tene skal vaere åpen for alle. Visningshy­tte kan bli bygget neste år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway