Agderposten

PST vil forlenge varetektsf­engslingen av Botsjkarev

40 meter høye lysmaster på Levermyr vil innebaere en betydelig endring av Grimstad sentrum fra sjøsiden. Anlegget ble godkjent av teknisk styre tirsdag.

- Atle Eide redaksjone­n@agderposte­n.no

sikkerhets­tjeneste (PST) vil be om forlenget varetektsf­engsling av den spionsikte­de russeren Mikhail Botsjkarev (51), opplyser Oslo tingrett til NTB. Botsjkarev har sittet varetektsf­engslet siden 22. september. Han nekter straffskyl­d En ny illustrasj­on som to av naboene til J. J. Ugland Levermyr Stadion har fått konsulents­elskapet Rambøll til å utarbeide, viser hvordan lysmastene vil endre bybildet sett fra sjøen.

– At det ikke er kjørt en grundigere prosess knyttet til et så stort tiltak er underlig. De estetiske og visuelle effektene av dette blir som illustrasj­onen viser betydelige, sier en av de to naboene, Tore Møster til Agderposte­n.

Han nøler ikke med å kalle de foreslåtte mastene for «megamaster».

Ifølge Grimstad Adressetid­ene vedtok teknisk utvalg tirsdag at det kan bygges 40 meter høye lysmaster på Levermyr.

Krav om flomlys

og sier han bare gjorde opptak under seminaret han deltok på i Stortinget. Russeres forsvarer, advokat Hege Aakre, opplyser til NTB at Botsjkarev vil begjaere seg løslatt når han blir framstilt i Oslo tingrett torsdag morgen. Allerede ved forrige

Flomlysmas­tene kom som et krav fra Norges Fotballfor­bund etter at Jerv rykket opp i 1. divisjon i 2015. Kravet var at mastene skulle vaere på plass denne høsten, men saksbehand­lingen har tatt lenger tid enn forutsatt.

Et knapt flertallsv­edtak i teknisk utvalg i juni kom i retur fra Fylkesmann­en i Aust- og Vest-Agder på grunn av manglende avstandser­klaeringer fra naboer som får mastene naermere enn 20 meter.

Disse erklaering­ene er nå innhentet, og saken ble derfor behandlet - og godkjent fengslings­møte, for to uker siden, ble mistankegr­unnlaget mot ham problemati­sert. Aakre fikk imidlertid ikke rettens medhold i at mistanken var vesentlig svekket. Hun vil igjen argumenter­e med at mistanken er ytterliger­e svekket siden forrige fengslings­møte. - i teknisk utvalg igjen tirsdag 16. oktober.

– Jeg håper ikke vårt innspill oppfattes som en naboklage. Dette er et tiltak som vil påvirke langt flere, sier Møster, som viser til at spiret på Grimstad kirke ruver 60 meter over havet. Lysarmatur­ene på 30 kvadratmet­er hver, vil ifølge Møster ruve 70 meter over havet.

- Ganske voldsomt

–Det blir ganske voldsomt. Effekten er kanskje større enn de fleste er klar over. Det kan vaere vanskelig skjønne rekkevidde­n av et slikt tiltak før mastene står der. En ting er å se mastene avslått i dagslys mot et grått skydekke, slik illustrasj­onen viser. Hvordan det vil se ut med full lyssetting kan man bare forestille seg. Vi er bekymret for at ikke alle skal se konsekvens­ene før det er for sent, sier Møster.

Naboene undrer seg også over at ikke kommunen har vist større interesse for å vurdere senkbare master.

Ifølge Grimstad Adressetid­ende er lysmastene allerede bestilt etter det første vedtaket i juni, og ligger nå klare på lager i påvente av den endelige godkjennin­gen fra kommunen. ▶Bjørn – Mistankegr­unnlaget er ikke blitt noe sterkere siden sist, snarere tvert imot. Min klient har forklart seg om flere uklarheter siden forrige fengslings­møte, sier Aakre.

 ?? FOTOMONTAS­JE: RAMBØLL ?? I SILHUETT: Slik vil Grimstad sentrum se ut fra sjøen med de planlagte lysmastene på J.J. Ugland Levermyr stadion.
FOTOMONTAS­JE: RAMBØLL I SILHUETT: Slik vil Grimstad sentrum se ut fra sjøen med de planlagte lysmastene på J.J. Ugland Levermyr stadion.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway