Agderposten

Høster storm for Hareide-kritikk

Flere KrF-politikere reagerer kraftig på statsminis­ter Erna Solbergs (H) kritikk av KrF-leder Knut Arild Hareides venstresvi­ng.

-

– Jeg synes dette er en utidig innblandin­g nå når Knut Arild og partiet innstendig har bedt om at vi må få eie denne prosessen selv, sier stortingsr­epresentan­t Geir Jørgen Bekkevold til NTB.

– Det er et tankekors at de sterkeste meningene kommer fra den ene siden, og spesielt fra det største partiet på den ene siden, mens det største partiet på den andre siden har vist respekt for prosessen vi er inne i, legger han til, med henvisning til Arbeiderpa­rtiet. Bekkevold fra Telemark har flagget støtte til Hareide, som ønsker å gå i regjerings­forhandlin­ger med Ap og Sp. Han er overrasket over Solbergs utspill.

– Jeg hadde trodd hun var den som ville opptre ryddig i forhold til å la KrF kjøre og eie disse prosessene selv. Det skuffer meg, sier KrF-politikere­n.

Også KrF-politiker Erik Lunde reagerer.

– Sterke saker. Erna brenner alle bruer og ber i realiteten KrF å velge henne foran Knut Arild Hareide. Men det spørs om KrF vil ofre lederen sin, skriver han på Twitter.

Solberg anklaget i et intervju med DNtirsdag Hareide for å bidra til å polarisere debatten når han «inviterer til en diskusjon om anstendig og ikke anstendig».

– Den er det ganske mange på vår side av politikken som reagerer på. Jeg mener at det norske samfunnet er blitt varmere på disse årene for utsatte grupper, fordi vi har et pragmatisk forhold til løsninger, sier Solberg.

Hun mener KrFs snuoperasj­on kan svekke tilliten til det politiske systemet, og at det på kort sikt ikke er noen vei tilbake for KrF hvis partiet nå velger sentrum-venstre.

– Mange vil kunne oppleve det som mangel på demokrati, sa statsminis­teren blant annet.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? KFR-LEDER: Knut Arild Hareide. Innfelt over: Statsminis­ter Erna Solberg.
FOTO: NTB SCANPIX KFR-LEDER: Knut Arild Hareide. Innfelt over: Statsminis­ter Erna Solberg.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway