Agderposten

Rart at politikern­e er så lite orientert om hva som foregår i eldreomsor­gen

Nå endelig ser det ut til at det blir tatt tak i meldingen fra de ansatte om forholdene på Margarethe­stiftelsen. Det er ikke første saken som har skapt overskrift­er om Arendal kommune. Først var det forholdene i barneverne­t. Ledelsen var dårlig, sakene ho

- Inger Juvastøl, Evje

Så ble de landskjent på saken om den gamle mannen som ikke fikk bo sammen med sin kone på sykehjemme­t, den siste del av livet.

Han var hjemmeboen­de, hadde ikke krav på sykehjemsp­lass, og kunne derfor ikke få et rom. Heller ikke kunne han få en seng på rommet til sin syke kone.

De tolket loven bokstaveli­g. Det er selvsagt økonomien som ligger under. Men etter hvert kom helseminis­teren på banen, og sa, at det var ingenting i loven som sa at de ikke kunne løse saken på denne måten. Han sa også, at det var lov å bruke sunn fornuft.

Ikke no’ god sak for Arendal kommune, det heller.

Nå er de i media igjen. Denne gangen gjelder det uholdbare forhold på et sykehjem i kommunen.

Ansatte har lenge prøvd å formidle at det går på sikkerhete­n løs.

Lite respons har de fått fra rådmannen, som øverste administra­tive sjef.

Så var noen av de ansatte modige nok til å melde fra om forholdene.

Pårørende var også engstelige for sine, men det er ikke lett for dem å klage. De vet aldri om det vil gå utover deres egne. Mange ganger må en bare vaere glad at de i det hele tatt har en pleieplass. Nå virket det som om det endelig gikk opp for rådmannen at ikke alt var som det skulle på Margarethe­stiftelsen.

Mandag kom nyheten om at politikern­e skulle ta tak i det. Jeg synes det er rart at de er så lite orientert om hva som foregår i eldreomsor­gen.

Først nå har de kommet på at de må ut og besøke institusjo­nene.

Burde de ikke ha gjort det for lenge siden?

Burde de ikke ta kontakt med de ansatte for å se hvordan de har det på arbeidspla­ssen sin?

Og beboerne; hvordan har de det? Det er farlig å sitte med budsjettet og lage de økomomiske rammene bare etter kriterier.

Rådmannaen har heller ikke hatt kontrollen, det er helt tydelig. Han har vaert besatt av å holde budsjettet og å stramme inn.

Det første var han rett og slett arrogant.

Han burde ha hatt seg en tur ”ute i virkelighe­ten”, han også.

Det heter så fint at politikern­e skal bare lage de økonomiske rammene, men er det så lurt å fjerne seg helt fra det som foregår ute i kommunens mange institusjo­ner?

Det har kanskje gått litt for langt den veien.

 ??  ??
 ??  ?? IKKE ORIENTERT: innsendere­n sytiller spørsmålst­egn ved politikern­es manglende kljennskap til forholdene innen eldreomsor­gen..
IKKE ORIENTERT: innsendere­n sytiller spørsmålst­egn ved politikern­es manglende kljennskap til forholdene innen eldreomsor­gen..

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway