Agderposten

Tusenvis i gruppe mot Hove-planene

Rundt 3.000 personer var onsdag ettermidda­g meldt inn i gruppen «Bevar Hove camping». – Pågangen er stor, sier initiativt­aker Liv Arneberg.

- Jørund Flaa jofl@agderposte­n.no

– Jeg ble rett og slett lei meg da jeg hørte om planene. jeg har selv vokst opp på Hove og nå er jeg redd for at området ikke lenger skal bli så tilgjengel­ig for meg og mine, sier initiativt­aker Liv Arneberg til Agderposte­n.

Ved 22-tiden tirsdag kveld bestemte hun seg for å ta opp kampen mot de nye planene på Hove. Planer som inkluderer tretopphyt­ter og «glamping», teltplasse­r og aktivitete­r.

– Har tatt av

– Jeg satt hjemme i går kveld og tenkte: «Nei, vet du hva. Dette er ikke greit!». Så da bestemte jeg meg for å lage en gruppe på Facebook, men jeg hadde ikke trodd det skulle ta sånn av, sier hun.

Klokken 16.00 onsdag ettermidda­g har gruppen rett i overkant av 3.000 medlemmer. Samtidig er det mulig for eksisteren­de medlemmer å legge til vennene sine, uten at de nødvendigv­is har ønske om å vaere med i gruppen selv.

Det er med andre ord ikke slik at 3.000 personer aktivt har meldt seg inn i gruppen.

– Det er både folk som er invitert inn, men det er også mange som selv ber om å få bli med. Jeg har sittet og godkjent forespørsl­er om å bli med i hele dag, sier Arneberg.

Frykter for tilgjengel­ighet

Initiativt­akeren forteller at hun opplever stort engasjemen­t mot de nye planene på Hove, som ble presentert for allmennhet­en tirsdag.

– Mange sitter med den samme redselen som meg, at dette i praksis betyr at området blir mindre tilgjengel­ig for allmennhet­en, sier hun.

– I pressemeld­ingen heter det at planene skal åpne opp Hove enda mer for allmennhet­en, men vi frykter at det ikke skjer. Det vil automatisk komme en usynlig grense der ute når deler av området blir for betalende gjester, mener Arneberg.

Hun er samtidig bekymret for at mange av stiene og turområden­e vil bli lagt beslag på av de mange aktivitete­ne som planlegges på «nye» Hove.

– For de med tykk lommebok

Blant medlemmene som har skrevet innlegg i den nye Facebook-gruppen er skepsisen stor.

– Hove mister sjarmen – blir for de med tykk lommebok, skriver Liv Knutsen.

– Flotteste sted i verden. Jeg kommer og lenker meg til et tre i protest, skriver Eli Gulbrandse­n.

– Dette er en skam! Skal pengesterk­e investorer jage vekk hundrevis av glade og trofaste sommergjes­ter som har hatt sitt ferieparad­is uten å vaere kapitalist­er? Nei! skriver Bjørn Bratland.

– Dette er jo bare tragisk. Her slipper pengesterk­e personer inn på det fineste naturområd­e og en sjønaer perle som er igjen i Agder for å bygge et konsept med tretopp hoteller, skriver Alf Runar Mathiesen.

Inviterer til møte

Blant medlemmene er både faste campinggje­ster på Hove, men også mange med lokaltilkn­ytning.

– Jeg har bodd på Tromøya i 69 år, har mange gode minner fra Hove. Har nå min tredje hund som får tur der minst en gang om dagen. Om sommeren da jeg går igjennom campingen, treffer jeg mange kjente fjes – år etter år – og det blomstrer så fint i alle vognene. Skal den idyllen vekk? NEI la oss kjempe sammen, og bevare HOVE, skriver Lillegull A. Rasmussen.

Initiativt­akerne har også planlagt et åpent møte for dem som er mot planene – til lørdag på ved kafeen på Hove.

– Der blir det informasjo­n om planene og vi skal snakke om hva som skal skje – og hva som kan gjøres. Det er åpnet for alle som vil, sier Arneberg. ▶

 ??  ?? MANGE MEDLEMMER: Initiativt­aker Liv Arneberg opprettet Facebook-gruppen «Bevar Hove Camping» tirsdag kveld. Dagen etter har den over 3.000 medlemmer. FOTO: Privat
MANGE MEDLEMMER: Initiativt­aker Liv Arneberg opprettet Facebook-gruppen «Bevar Hove Camping» tirsdag kveld. Dagen etter har den over 3.000 medlemmer. FOTO: Privat

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway