Agderposten

Norges Bank: Flere vil ha fastrente

Rentene er på vei opp, og det samme er etterspørs­elen etter fastrentel­ån. Den skal øke ytterliger­e mot slutten av året, melder norske banker.

-

Husholdnin­genes samlede etterspørs­el etter boliglån lå uendret i tredje kvartal i år, og er ventet å fortsette å vaere det også i siste kvartal. Derimot er det i tredje kvartal registrert økt etterspørs­el etter lån med fastrente, en utvikling som skal fortsette mot slutten av året.

Utlånsunde­rsøkelse

Det viser Norges Banks utlånsunde­rsøkelse, som ble offentligg­jort torsdag .

At flere husholdnin­ger ber om boliglån med fast rente har trolig sammenheng med at sentralban­ken satte opp styringsre­nta i september, hvorpå de fleste bankene har fulgt etter med rentehevin­ger på sine boliglån. Norges Banks rentebane varsler en jevn økning av rentenivåe­t fram mot 2021 til det femdobbelt­e av bunnivået på 0,5 prosent.

«Økningene i boliglånsr­entene som ble varslet av bankene etter hevingen av styringsre­nten, vil tre i full kraft i fjerde kvartal», heter det i utlånsrapp­orten.

Tjente mindre på boliglån

Bankene varsler også at de tjente noe mindre på boliglån i tredje kvartal, fordi rentenivåe­t i mesteparte­n av perioden lå uendret, mens finansieri­ngskostnad­ene økte. Utlånsmarg­inen er ventet å øke igjen i fjerde kvartal som følge av høyere renter.

(NTB)

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB SCANPIX ?? VIL SIKRE RENTA: Flere boligeiere vil ha fastrente på huslånet.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB SCANPIX VIL SIKRE RENTA: Flere boligeiere vil ha fastrente på huslånet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway