Agderposten

OL-bronse til Åmli

Emilie Olimstad og Frida Berntsen fikk en nervøs start på bronsefina­len mot USA, men de to Åmli-jentene drar hjem fra ungdomsOL med bronse.

-

Etter en solid start på mesterskap­et i Buenos Aires i Argentina gikk de to Åmli-jentene på det første tapet da de tapte 0-2 for Russland i semifinale­n.

Dermed ventet bronsefina­le mot USA for Olimstad og Berntsen, og der fikk de en tøff start på kampen.

Etter mye rot i starten klarte de to derimot å få kontroll på nervene og spilte seg kraftig opp iløpet av det første settet.

Til tross for en god avslutning vant USA 21-18 i første sett.

Sterkt andre sett

Andre settet startet helt motsatt av det første, og de norske jentene gikk tidlig opp i 5-0-ledelse over den amerikansk­e duoen.

Nå satt både angrep og forsvarssp­illet godt for Åmli-duoen, og amerikaner­ne hadde store problemer.

Olimstad og Berntsen hadde en trygg ledelse gjennom hele settet og utlignet til 1-1 i sett etter at de vant andre sett 21-13.

Fortsatte

Også i tredje sett fikk de norske jentene en god start og ledet her 5-1.

I det tredje og avgjørende settet ble det spilt til 15, og ikke 21.

Olimstad og Berntsen ledet med tre og fire poeng stort sett hele settet, og vant til slutt 15-9, og 2-1 sammenlagt i sett.

Gledeståre­r

– For et comeback, skrøyt arrangøren­es kommentato­r etter kampen.

Dermed drar de norske jentene hjem til Åmli med hver sin bronsemeda­lje fra ungdoms-OL rundt halsen.

Rett etter kampen og under medaljeser­emonien trillet gledeståre­ne fra de to.

Agderposte­n har ikke lyktes å få kontakt med verken Emilie Olimstad eller Frida Berntsen siden bronsefina­len onsdag.

▶ Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

?? FOTO: FIVB ?? GLEDESTÅRE­R: Her får Frida Berntsen og Emilie Olimstad bronsemeda­ljene sine under medaljeser­emonien. Frida greide ikke holde tårene tilbake.
 ?? FOTO: FIVB ?? JESS!: Her jubler Frida Berntsen og Emilie Olimstad for seieren i bronsefina­len.