Agderposten

Her kommer Arendals rares

I år kommer «Den fantastisk­e barnekunst­festivalen» med en merkelig vogn som blir til et digert musikkinst­rument. Festivalen fylles med lek, spørsmål, musikk, dans, lys og broderi!

-

Damene som står bak Den fantastisk­e barnekunst­festivalen 2018 kaller den for en annerledes, medskapend­e, åpen og leken kulturfest­ival i barnehøyde.

De heter Kristine Norberg og Kirsti Kobbeltved­t, og har satt sammen en helt spesiell uke.

Lekelabora­torium

Ved festivalst­art den 20. oktober vil lokalene på Banken Scene bli et helt eget univers: Den medskapend­e og interaktiv­e kunstutsti­llingen LekeLab.

– Vi inviterer i år inn til fem ulike rom og installasj­oner. Steder du kan utforske, leke, skape, forme og bidra til felles kunstverk og kulturoppl­evelser sammen med profesjone­lle kunstnere, forteller de to festivalsj­efene.

Vi kan for eksempel: Tegne med lys, sammen med Mirjam Raen Thomassen.

Prøve å brodere på en garasjepor­t – sammen med Regien Cox. Bygge en ny skulptur og teste hvor i byen vi ville hatt den, sammen med Jo R. Abusland og Kristine Norberg.

Teste det gigantiske lydinstrum­entet sammen med lydkunstne­r Andrew Smith.

Og bli med inn i en kunstneris­k verden med masterfags­tudentene fra Kunstfag på Universite­tet i Agder.

Ikke bare for øynene

– Dette er ikke en kunstutsti­lling som bare skal behage øyet, her er hele poenget at kunsten skal inntas med alle sanser

både ved å gjøre, prøve, kjenne, lage, lukte – i tillegg til å se, understrek­er de.

Festivalen varer i åtte dager. Men det er på de to lørdagene 20. og 27. oktober den er åpen for alle. På ukedagene imellom lørdagene, kommer naermere 500 barn fra barnehager og skoler til festivalen, opplyser festivalsj­efene.

Lokale og nasjonale kunstnere

– På Den fantastisk­e festivalsc­enen blir det både musikk og teater. Her vil publikum kunne oppleve både lokalt og nasjonalt anerkjente musikere og scenekunst­nere av høy kvalitet, lover Norberg og Kobbeltved­t.

På den første lørdagen er det Gnist som inntar scenen. Da skapes et rom der det bor to trommiser, en fyr med fele og mange forskjelli­ge lyder. Noen glade, noen rare, noen morsomme og noen litt skumle. Perkusjoni­st Arild Nyborg, fiolinist Sebastian Gruchot og trommis Tom Rudi Torjussen sørger for elektronik­aflyt og rytmebonan­za for kidsa.

Bopera – om å bo

Den andre lørdagen, den 27., spiller den merkelige vogna på bildet en viktig rolle i forestilli­ngen «Bopera». Der møter publikum både dansere, musikanter, en skuespille­r, en musiker og en lysdesigne­r. Marianne Skjeldal, Karstein Solli, Beata K. Iden, Øystein Elle og Kristjan Belgau vil sammen med elever fra Kulturskol­en i Arendal og Bølgen Dansestudi­o ta publikum med inn i Boperauniv­erset.

Her blir det med andre ord lokale barn å se og høre på scenen også.

Maskineri av kunst

– I Bopera blir du invitert til et lyttende maskineri av sang, dans, teater og performanc­ekunst, hvor forestilli­ngen stiller spørsmål ved ulike former for det å bo og leve i vår tid, forklarer Kristine Norberg og Kirsti Kobbeltved­t.

 ??  ?? MUSIKKMASK­IN: Denne vogna, som kan skapes om til et kjempedige­rt musikkinst­rument, kan publikum bli bedre kjent
MUSIKKMASK­IN: Denne vogna, som kan skapes om til et kjempedige­rt musikkinst­rument, kan publikum bli bedre kjent
 ?? FOTO: MONA HAUGLID ?? STÅR BAK: Dette er festivalsj­efene som står bak festivalen: Kirsti Kobbeltved­t og Kristine Norberg.
FOTO: MONA HAUGLID STÅR BAK: Dette er festivalsj­efene som står bak festivalen: Kirsti Kobbeltved­t og Kristine Norberg.
 ?? FOTO: MONA HAUGLID ?? FARGER: På denne festivalen er barna ikke bare tilskuere, men kan skape og leke selv. Her «maler» barna med lys og farger.
FOTO: MONA HAUGLID FARGER: På denne festivalen er barna ikke bare tilskuere, men kan skape og leke selv. Her «maler» barna med lys og farger.
 ?? FOTO: ANDRÉ WULF ?? med i løpet av Den fantastisk­e barnekunst­festivalen i Arendal.
FOTO: ANDRÉ WULF med i løpet av Den fantastisk­e barnekunst­festivalen i Arendal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway