Agderposten

Styrte ØIF-skuta til nok en triumf

– Det var ikke en pen kamp, men det driter jeg i, sa ØIFtrener Marinko Kurtovic etter 31-29seier mot Baekkelage­t.

- HÅNDBALL Øystein Bjerkestra­nd oybj@agderposte­n.no

Med topoengere­n befester ØIF førsteplas­sen på tabellen, men i søndagens oppgjør gjorde ikke ØIF-guttene mer enn de trengte før mot slutten av oppgjøret. – Det var litt «bob-bob» fra vår side. Vi spiller ok bakover og bra framover, men vi brenner for mange sjanser. Vi løfter oss litt i andre omgang hvor vi tar føringen ganske tidlig. Deretter har vi god kontroll og holder dem på grei avstand resten av kampen.

Kapteinen tok ansvar

Til pause var det nemlig de gulkledde fra Oslo som ledet med ett mål (14–13) etter en ganske lite velspilt kamp preget av tekniske feil og oppstykket spill. Kanskje snek det seg inn en tanke om at dette var en arena hvor ØIF ikke har vunnet siden 2015?

Hvis det var tilfelle ble den tanken iallfall blåst bort under Kurtovic sin pauseprat. Det var riktig nok jevnt en stund, men ti-tolv minutter ut i omgangen tok kaptein Eirik Heia Pedersen ansvar med solid forsvarssp­ill og to raske mål. Da fikk ØIF raskt en luke på to mål, og derfra giret ØIF ytterliger­e ned og vant til slutt relativt komfortabe­lt til tross for at Baekkelage­t naermet seg med et par mål mot slutten av oppgjøret.

– Jeg får mange gode sjanser på grunn av godt angrepsspi­ll. Men det er selvfølgel­ig godt å treffe litt, sier Heia Pedersen. Heia Pedersen var for øvrig ØIFs klart beste spiller med sine åtte mål i tillegg til godt forsvarssp­ill. Juryen kåret også kapteinen til kampens beste spiller.

Kurtovic-ros

– Det var flere som tok ansvar da vi stakk ifra. Det var en felles innsats, men det funket greit for min del, sier banens gigant.

Kurtovic er derimot litt rausere med rosen til sin kaptein.

– Han tar ansvar og viser hvorfor han er kaptein. Han spilte en fantastisk bra kamp og står fram når vi ikke leverer på topp. I dag var han klart best, sier Kurtovic, som også trekker fra sisteskans­e Kristijan Jurisic og Sander Simonsen.

Pause på topp

Etter søndagens kamp venter to uker uten kamp for ØIF på grunn av landslagsp­ause. Det kan vaere kjaerkomme­nt etter ti kamper på drøyt halvannen måned. Ekstra deilig er det å ta en kamppause på toppen av tabellen.

– Det er utrolig deilig å gå inn i en slik pause med vinnerinst­inktet vi har bygget opp. Det var ikke en pen kamp, men det driter jeg i. Selv om vi spiller dårlig, skal det mye til for at vi taper håndballka­mper. Da har vi funnet riktig «attitude», fastslår treneren.

Neste kamp er hjemme mot Kolstad 4. november.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? FORNØYD: Marinko Kurtovic var stolt etter en middels dag på jobb.
FORNØYD: Marinko Kurtovic var stolt etter en middels dag på jobb.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway