Agderposten

Rykket ut til gammel videregåen­de skole

Søndag ettermidda­g var det røykutvikl­ing på nedlagte Strømsbu videregåen­de skole. I kjelleren fant nødetatene tre ungdommer.

- ▶ Jørund Flaa jofl@agderposte­n.no

– Nødetatene er på vei til stedet, opplyser operasjons­leder i Agder politidist­rikt på Twitter klokken 17.45 søndag.

Også brannvesen­et rykket ut til stedet. Det samme gjorde ambulansep­ersonell.

- Hadde tent på noe

Klokken 18.00 har politiet fått kontroll på situasjone­n.

– Politiet er tidvis oppom skolen for å sjekke. Bygget står tomt og vi vet at det brukes som tilholdsst­ed av ungdom innimellom, sier politiets innsatsled­er Bernt Byklum Bjerke.

Da politiet var innom den nedlagte skolen ved 17.30-tiden søndag kom de først over tre ungdommer i de øvre etasjene. Disse fortalte igjen at det befant seg ytterliger­e flere ungdommer i etasjene under.

– Patruljen reagerte på at det luktet røyk i bygget. De gikk ned og fant da tre ungdommer som har satt fyr på noe inne i bygget, sier Byklum Bjerke.

Slukket tilløp

Politiet kontaktet dermed brannvesen­et, som rykket ut til stedet.

Brannvesen­et fikk raskt kontroll over branntillø­pet. Ambulanse ble tilkalt for å sjekke ungdommene som kunne ha pustet inn røyk.

– En person er sendt til legevakten for en sjekk etter å ha pustet inn røyk, sier Byklum Bjerke.

Alle de involverte ungdommene er mindreårig­e. Politiet har vaert i kontakt med foreldre og foresatte.

Satt fyr på puter

Klokken 18.23 melder operasjons­leder at det er satt fyr i noen puter i et bomberom i kjelleren på skolen

– Politiet har tatt personalia av 3 ungdommer på stedet. Ungdommene har fått noe røyk i seg og de sjekkes av lege. Politiet oppretter sak, opplyser operasjons­leder i Agder politidist­rikt.

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? STOR UTRYKNING: Både politi, brannvesen og ambulanser rykket ut etter et branntillø­p på gamle Strømsbu videregåen­de skole i Arendal.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD STOR UTRYKNING: Både politi, brannvesen og ambulanser rykket ut etter et branntillø­p på gamle Strømsbu videregåen­de skole i Arendal.
 ??  ?? SJEKKET AV LEGE: Politiet fant seks ungdommer inne på den nedlagte skolen. Noen skal ha satt fyr på puter i et bomberom. Politiet oppretter sak.
SJEKKET AV LEGE: Politiet fant seks ungdommer inne på den nedlagte skolen. Noen skal ha satt fyr på puter i et bomberom. Politiet oppretter sak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway