Agderposten

- Har gjort mye

Bygningsmy­ndigheten i Grimstad har gjort sjeldent mye for å etterkomme ønsker og krav fra beboerne i Kallandshe­ia.

-

Det mener fagansvarl­ig i Byggesakse­nheten, Thor BergLarsen, som sier de har brukt store ressurser på møter, befaringer, tilsyn og mye mer.

Men han påpeker at planog bygningslo­vgivningen er et komplekst lovverk.

– Det meste av kontroll med ferdige produkter er i dag henvist til aktørene i bransjen, som altså erklaerer at lovverket er fulgt, sier han og viser til at den kommunale bygningsko­ntrollen ble borte i en tidligere revidering plan- og bygningslo­ven.

Han fremholder også at kjøperne av boligene i Kallandshe­ia ikke er part i byggesaken.

– De er kjøpere av et produkt de mener ikke holder forventet kvalitet og standard. Vår primaere oppgave er å behandle søknader og følge opp tiltakene, dersom vi får mistanke, eller andre forhold tilsier at tillatelse­r og lovverk ikke er fulgt, sier han.

Berg-Larsen viser til at det på bakgrunn av klagene fra beboerne, er gjennomfør­t en rekke pålegg og krav til utbygger. Tilsyn er gjennomfør­t av brannvesen­et. Avvik og mangler er blitt rettet i disse prosessene.

Uavhengig kontroll er utført og det er ikke påvist avvik fra helse, miljø og sikkerhet (HMS), som er et primaere for bygningsmy­ndigheten.

– For øvrig er det riktig at vi vurderer en ny uavhengig kontroll, men vi har ikke konkludert i forhold til Sør Boligs spørsmål om lovlighete­n av et slikt pålegg, sier fagansvarl­ig Thor Berg-Larsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway