Agderposten

Full oppslutnin­g om H

Om lag 200 møtte opp for å vise engasjemen­t og samle seg for videre motstand mot Hoveplanen­e lørdag.

- Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

Ikke uventet var engasjemen­tet stort og oppmøtet stort, da campere og andre skeptikere til planene som ble lansert i forrige uke om ny bruk og nye aktivitete­r på området, samlet seg på gressbakke­n ved kafeen på campingen lørdag.

Fikk ikke varsel

Blant de mange som møtte opp var Terje Rømyr fra Tvedestran­d med sønnen Phillip (4), nevø Johannes Rømyr Moen og far Johan Rømyr. Så sent som i juli kjøpte han og kona vogn og telt for å satse på campingliv­et, etter mange år på sjøen.

– Det er greiere å vaere her med små barn, enn i en båt, mener Rømyr, og viser vogn og telt som har blitt en samlingspl­ass for tre generasjon­er. Rømyr forteller at de ikke fikk noen indikasjon­er på at campingliv­et skulle få en så rask slutt, da han overtok plassen på campingen.

Tok inn campere i august

En av initiativt­akerne til mobiliseri­ngen, Anders Haslestad, kunne fortelle forsamling­en at så sent som i august, ble det tatt imot nye campere. Sammen med Arild Nilsen, Edward Terjesen og Maurith Fagerland, utgjør de en liten uformell arbeidsgru­ppe for camperne.

Fikk ikke møte

Både Haslestad og Nilsen viste til hvor lite informasjo­n de har fått. Haslestad fortalte at de hadde bedt om møte med Hove Drifts- og Utviklings­selskap, men ikke fått det. Nilsen viste frem den informasjo­nen de har fått. I juni i fjor fikk de melding om at det kunne bli endringer i driften, men ikke noe signal om at campingen ville opphøre. I desember kom den vanlige informasjo­nen om åpningstid­er og leiepriser og da årets leiekrav, som hadde steget, ble sendt ut, var det heller ikke noe informasjo­n.

Haslestad kunne også opplyse at de aller fleste ikke er sagt opp fra noen kontrakt, fordi de ikke har hatt det. Men de har blitt ønsket velkommen til et nytt ferieår hvert eneste år.

Frp vil gå imot

Bystyrepol­itiker for Frp, Edward Terjesen, fortalte at planene kom helt bardus på ham.

– Jeg holdt på å sette kaffen i halsen da jeg så det. Jeg har ikke rukket å få snakket med alle i Frp-gruppa, men det er det er et klart flertall i gruppa for å gå mot. Jeg tror ikke denne saken er helt opplagt, og jeg ser at også politikere fra andre partier etterspør mer informasjo­n nå, sier den mangeårige bystyrepol­itikeren til Agderposte­n.

Blir mindre tilgjengel­ig

Liv Arneberg, som er vokst opp rett ved campingen og bruker området mye, reagerte helt spontant da hun etablerte Facebook-gruppa som nå teller 5.000 medlemmer, og hun frykter at området slett ikke blir mer tilgjengel­ig, men blir mer lukket når kommersiel­le interesser skal overta.

Også MDG-politiker Silje Vanessa Samuelsen er svaert skeptisk, og frykter at hele miljøet som gir både sjelefred og gode naturopple­velser forsvinner. At det er lukket nå, tilbakevis­er de fullstendi­g.

– Parkeringe­n her er full, det yrer av folk, og ikke minst barn. Det blir neppe noen plass for barna slik det er skissert, mener Arild Nilsen.

Ser ikke konsekvens­ene

De mener politikern­e ikke har fått med seg konsekvens­ene eller satt seg inn i saken.

– Hvor vil de gjøre av de stadig flere bobilene, og det stadig økende interesse for camping. Ikke noe galt med Nidelv camping, men den er ikke så stor. Skal ikke Arendal ta imot bobilturis­ter i det hele tatt, spurte han.

Flere av dem som tok ordet minnet om at det er valg til høsten og selv om regulering­splanen for Hove trolig blir vedtatt før et nytt bystyre trer sammen neste høst, så var det nok mange som ville merke seg hvordan politikern­e stiller seg.

Ber om orienterin­g

Høyrepolit­ikerne Benedikte Nilsen og Roar Gundersen har bedt ordføreren orientere om planene i førstkomme­nde bystyremøt­e.

Det hilser campingfol­ket velkommen, og de vil fortatt kjempe for å beholde området som et sted for campere, både de som bruker plassen noen dager, og de som har den som fristed hele sommeren.

 ??  ?? VIL KJEMPE I MOT: Anders Haslestad fortalte de fremmøtte om kampen mot de nye planene for Hove camping, og fikk fu
VIL KJEMPE I MOT: Anders Haslestad fortalte de fremmøtte om kampen mot de nye planene for Hove camping, og fikk fu

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway