Agderposten

Kaller inn til høring

Den nye lederen av kontrollut­valget i Grimstad, Tore Fredvig Erichsen (Frp), rydder dagsorden og kaller inn økonomisje­f Helge Moen til høring tirsdag.

-

Utvalgssek­retaer Sander Haga Ask sendte 14. oktober ut innkalling­en med dagsorden og vedlegg. Da var økonomisje­fen ikke en del av programmet.

Men så ble utvalgsled­er Gunnar Topland (H) sykmeldt, og inn som fungerende leder kom nestleder Fredvig Erichsen.

Noe av det første han gjorde var å be utvalgssek­retaeren anmode Moen om å komme å redegjøre for sin kunnskap om én konkret, ulovlig inngått helsekjøps­kontrakt.

- Vi må få sannheten på bordet. Nå skal vi høre på Moen, og så kan vi kanskje legge saken død – eller ta den videre. Det viktige er at det i ettertid ikke blir stilt spørsmål om behandling­en vår, sier den fungerende lederen.

Han opplyser at økonomisje­fen får ordet i inntil én time på møtet tirsdag formiddag.

Dette skjer etter at Agderposte­n til slutt fikk delvis innsyn i dokumenter som viser at Moen allerede høsten 2016 var svaert urolig over pengebruke­n på en pasient hos omsorgssel­skapet Farm In Action AS, og at han deretter gikk til BDO som da gransket helsekjøpe­ne.

Dokumenten­e viser også at økonomisje­fen før jul 2017 oppfattet et enda større alvor i saken, og sendte bekymrings­melding til rådmann Tone Marie Nybø Solheim.

Det endte i et møte på nyåret og strid om innholdet i et referat; om politi ble nevnt på møtet eller ikke.

Moen mener det kan ha blitt satt på alt for kostbar og tung bemanning, og at kommunen kan ha betalt millioner av kroner for mye i behandling­en av pasienten.

Han peker i dokumenten­e på at det er snakk om enten sløsing eller mulig korrupsjon.

Økonomisje­fens initiativ siden høsten 2016 ble imidlertid ikke kjent for et samlet kontrollut­valg før lenge etter at et stort flertall i kommunesty­ret 3. april hadde nedsablet utvalgets innstillin­g om å gå til politiet.

Da kontrollut­valgets medlemmer nylig oppdaget at dette var nye dokumenter og opplysning­er, kom det kraftige reaksjoner.

Tore Fredvig Erichsen uttalte til Agderposte­n torsdag at utvalget hadde behandlet saken på feil grunnlag, og at tilliten var tynnslitt til sekretaria­tsselskape­t Temark IKS.

– Jeg føler ting er blitt holdt tilbake for oss. Så lenge vi ikke får ut alle opplysning­er, kan vi heller ikke forberede sakene godt nok. Kommunesty­resaken 3. april er behandlet på feil grunnlag. Dette er helt horribelt, sa den fungerende kontrollut­valgsleder­en.

Helge Moen er nå oppsagt, og har saksøkt kommunen.

 ??  ?? SKEPTISK: Tore Fredvig Erichsen (Frp) er opprørt, og har nå overtatt som fungerende leder i kontrollut­valget i Grimstad.
SKEPTISK: Tore Fredvig Erichsen (Frp) er opprørt, og har nå overtatt som fungerende leder i kontrollut­valget i Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway