Agderposten

Vi trenger en reform i Arendal kommune

Vi heier på de ansatte og lederne i Arendal kommune. De gjør en meget god jobb i krevende dager for de ansatte i Arendal kommune. Rådmannen spår i 2.tertial 2018 at det kan gå mot et underskudd på driften på opp mot 50 millioner. Det er underskudd innen s

-

Isommer gikk det ut skriv fra lederne om å spare mest mulig ut året. Her blir også de enheter som er i balanse utfordret på å bidra. For de ansatte og for lederne er dette selvsagt meget krevende. De ønsker å levere best mulig tjenester til elever og pasienter og opplever nok en gang såkalte ostehøvelk­utt.

De ansatte i

Arendal kommune opplever vi til å vaere dedikerte, ansvarlige og opptatt av å gjøre en best mulig jobb. Det er nok derfor vi nylig fikk et meget alvorlig varsel knyttet til Margarethe­stiftelsen.

Vi i Høyre er opptatt av å få på plass, så snart som mulig, gode kvalitetss­ystemer. Her er LEAN valgt som metode og verktøy. Systemet utvikles med de ansatte, ledere og tillitsval­gte. Pilot er startet i en av helseenhet­ene. Her kan man identifise­re tidstyver, gjennomfør­e forenkling­er, lage gode rutiner, identifise­re behov for innføring av teknologi som frigjør tid for de ansatte. Dette må til i krevende økonomiske tider og dette er med på å gi bedre tjenester til pasientene og mer tid til gode tjenester for de ansatte.

Således blir det

enklere å skrive avvik fordi vi har en beskrivels­e av tjenesten. Vi må få en kultur for bedre dialog med de ansatte slik at avvik ikke blir en byrde, men en naturlig del av hverdagen for å utvikle stadig bedre tjenester.

Skal vi lykkes, så må lederne, ansatte og tillitsval­gte aktivt få delta i prosessen. Vi politikere skal vaere gode arbeidsgiv­ere og heie på de ansatte og lederne. Vi politikere må

prioritere enda mer dialog og kunnskapsu­tveksling med lederne og de ansatte i tjenestepr­oduksjonen. Det er derfor Høyre har foreslått og fått et enstemmig vedtak i administra­sjonsutval­get på at komite for helse og omsorg skal besøke alle våre institusjo­ner før sommeren 2019.

De ansatte må bli sett og de må bli hørt. Vårt klare ønske er at lederne i kommunen også i større grad får mulighet til å vaere mer ute. Det ønsker de også, det må vi politikere tilrettele­gge for.

Vi tenker at

vi trenger en reform i Arendal kommune innen helse og omsorg og vi må bli mye flinkere til bedre tverrfagli­ge tjenester, saerlig til barn og unge.

Vi må skape mer forutsigba­re økonomiske rammer for enhetene og de ansatte. Dette gjør vi for at elever og pasienter og naeringsli­vet skal få best mulig tjenester.

Skal vi lykkes med dette, så må vi heie på hverandre og gjøre hverandre gode, vi er et team!

Dette vil Høyre gjøre hvis vi kommer i posisjon etter valget neste høst.

 ??  ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB Scanpix
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB Scanpix

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway