Agderposten

Slakter dommeren: –

Jerv spilte igjen en god bortebane mot et av ligaens topplag. Et omdiskuter­t straffespa­rk skulle derimot sørge for poengdelin­g i Mjøndalen.

- Thth@agderposte­n.no

Kampen endte 1–1 etter at Martin Hoel Andersen sendte Jerv i ledelsen tidlig i kampen, før Christian Gauseth utlignet på en omdiskuter­t straffe etter en snau time.

– Det er ekstremt surt at vi mister seieren på grunn av en feilaktig straffe. Når vi presterer så bra mot ligaens gjerrigste lag, så er det utrolig bittert at vi misser to poeng på en utrolig dårlig dommerjobb. Dommeren sa han følte det var straffe. Hvor kommer den følelsen fra? Da må man vaere hundre prosent sikkert. Jeg har fått meldinger fra hele Norge, og det er ingen som skjønner det, forteller Jerv-trener Arne Sandstø til Agderposte­n.

Straffespa­rket ble dømt etter at Øystein Øvretveit reddet et skudd og slo returen mot siden. Etter redningen kom en Mjøndalen-spiller løpende på tvers, og falt på jakt etter ballen som var på vei utover linjen. Dommeren mente at Øvretveit hektet spillere som kom forbi, og dømte straffespa­rk.

Sandstø presiserer at han har sett situasjone­n i reprise flere ganger.

– Det er bare å se på reaksjonen­e til spillerne. Mjøndalen spillerne roper på corner, melder Sandstø.

Øystein Øvretveit, hovedperso­nen i straffesit­uasjonen, skjønner heller ingenting av hvordan straffespa­rket ble utdelt.

– Jeg skjønner ikke hvordan en redning kan bli til straffespa­rk. Jeg skjønte svaert lite der og da, men jeg hadde jo fått et gult kort fra før, så jeg måtte vaere forsiktig med hva jeg sa til dommeren. Han mente at jeg hektet spilleren, men jeg kan ikke få hendene til å forsvinne etter å ha vaert i full strekk. Jeg trodde det var corner, og var lettet over redningen. jeg snakket med noen Mjøndalen-spillere etter kampen som var av samme oppfatning. Jeg følte ikke at jeg traff noen, og regner med at jeg hadde merket det om jeg var det, forteller Øvretveit.

Agderposte­n lyktes ikke i å få noen kommentar fra dommer Christian Moen søndag kveld.

Går for kvalik

Med tre kamper igjen å spille av årets sesongen i 1. divisjon har Jerv fem poeng opp til Tromsdalen, som innehar den siste kvalifiser­ingsplasse­n i divisjonen.

– Det er tre kamper igjen, og det er kort vei til kvalik. Håpet lever, mener Øvretveit.

Jerv har igjen Kongsvinge­r (hjemme), Ull/Kisa (borte) og nettopp Tromsdalen (hjemme), alle lag som kjemper om de samme plassene for kvalikspil­l.

– Det blir tre spennende kamper der forhåpentl­igvis alle har noe å spille for. Jeg håper på åpne og morsomme kamper nå på slutten. Vi har gått gjennom en prosess der vi skal slippe mageplask som i fjor, melder Sandstø.

– Jeg syns det var mye bra i første omgang i dag, og vi hadde et par gode sjanser til å gå opp i 2–0. Så kom de seg mer inn i kampen etter at vi en rekke ganger mistet ballen i farlige situasjone­r. Men de produserte vel egentlig bare den sjansen ved Tonny Brochmann. Og han er jo for glad i Jerv til å score mot oss, sier Sandstø lurt.

God start

Jerv gikk aggressivt til verks på bortebane mot topplaget Mjøndalen, og etter kun fem minutter sendte altså Hoel Andresen Jerv i ledelsen.

Sean Okoli vant hodeduelle­n i forkant, headet ballen ned til Hoel Andersen foran mål som enkelt satte ballen i nettet.

Hjemmelage­t hadde flere potensielt store sjanser allerede etter ti minutter spilt, men Øystein Øvretveit hadde få problemer i starten av kampen.

Jerv var aggressive i presset sitt fra start, der spesielt Ulrik Reinaldo Berglann så pigg ut og presset knallhardt.

Etter en drøy halvtime var Øvretveit i hardt vaert. Olivier Occean kom i duell mot Øvretveit. Spissen ble spilt på vei gjennom alene med keeper og Øvretveit stormet ut.

Jervs keeper felte Occean utenfor boksen og fikk gult kort.

Like før pause fikk Jerv en stor mulighet, etter at Luke Ferreira banket til fra distanse.

På returen var Berglann, men en offensiv Mjøndalen-keeper hindret ny Jerv-scoring.

Til pause ledet Jerv 1-0, etter det som var en solid omgang av de gule og blå.

Mjøndalen hadde problemer med å skape de store sjansene, og Jerv var aggressive og oppe i duellene.

Sjanser begge veier

Like etter pause fikk Mjøndalen en stor sjanse. Brice Wemgangomo falt på høyre, og danske Tonny Brochmann lurte seg gjennom.

Skuddet gikk like til side for

mål.

Etter 57 minutter fikk plutselig Mjøndalen straffespa­rk, etter at dommeren mente at Øvretveit hektet en Mjøndalens­piller foran mål.

Etter store protester fra Jervspille­rne satte Christian Gauseth inn 1–1.

Like etter fikk Occean en stor mulighet, men headingen gikk rett på Øvretveit

Etter et periodevis kraftig press fra Mjøndalen klarte Jerv å holde ballen mer i laget, men klarte ikke å skape sjanser.

Med ti minutter igjen fikk Jerv en ny god mulighet da innbytter Aram Khalili kom til en heading, men avslutning ble reddet greit.

Men det ville seg ikke for noen av lagene i innspurten av kampen, og det endte 1–1. ▶

Thomas Skjeggedal Thorsen

 ??  ?? I FOKUS: Øystein Øvretveit, her mot Tromsdalen, kom i fokus etter straffesit­uasjonen mot Mjøndalen. Straffespa­rket ble gitt, og kampen endte 1-1 på Isachsen stad
I FOKUS: Øystein Øvretveit, her mot Tromsdalen, kom i fokus etter straffesit­uasjonen mot Mjøndalen. Straffespa­rket ble gitt, og kampen endte 1-1 på Isachsen stad
 ?? FOTO: RUNAR HENNINGSEN, NORDLYS ?? ion.
FOTO: RUNAR HENNINGSEN, NORDLYS ion.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway