Agderposten

Med håndball i blodet

Svein Erik Andersen (73) har ikke peiling på hvor mange tusen kamper han har spilt og dømt gjennom et langt håndballiv.

- ÅRETS ILDSJEL

Det er over 60 år siden håndballgn­isten ble tent. Allerede som 11-åring startet Svein Erik Andersen sin aktive håndballka­rriere i Arendal Ballklubb. Den gangen fantes det ikke haller i området, så treninger og kamper ble gjennomfør­t på grus og asfalt.

– Det ble en helt annen idrett da Stintahall­en kom mot slutten av 60-tallet. Nå kan man jo knapt tenke seg håndball på en våt grusbane, men det var realiteten, forteller Andersen.

Mange oppgaver

Til tross for de tidvis tøffe forholdene ble Andersen håndballfr­elst. Det kan håndballre­gionen takke høyere makter for, hvis man tror det finnes.

For siden den gang, med unntak av ett år i militaertj­eneste, har Andersen levd og pustet håndball på Sørlandet. Først som aktiv spiller, deretter som trener, dommer, dommerobse­rvatør og kursholder. Og i én periode alt dette på samme tid.

– Det har vaert håndball hver eneste dag, men jeg har aldri brydd meg om å føre statistikk. Men det har blitt noen tusen kamper, det har det, sier Andersen.

– Og du har ikke tenkt å gi deg?

– Jeg har sagt i mange år at dette er det siste året, men så kommer september og da frister det for mye. Jeg må kanskje gi meg på topp nå som jeg er nominert til årets ildsjel, men det er veldig vanskelig. Jeg har fremdeles lyst til å bevege meg, møte mennesker og vaere i håndballmi­ljøet, smiler Andersen, som både har trent og dømt lag helt opp til nivå to i Norge.

Kjenner alle

Agderposte­n møter Andersen i Lyngmyrhal­len i Tvedestran­d før han skal dømme en bedriftska­mp. For Sørfjell-dommeren finner fremdeles fram fløyta flere ganger i uka. I løpet av intervjuet kommer flere bort for å hilse på håndballeg­enden.

«Du husker kanskje ikke meg, men jeg husker deg fra da jeg spilte håndball for mange, mange år siden», sier Nina Haugetun og hilser pent på hånd-

 ??  ?? KAMPKLAR: Svein Erik Andersen blir aldri lei av håndballiv­et. Forhåpentl­ig vil Sørlandet få se Andersen på parketten i man
KAMPKLAR: Svein Erik Andersen blir aldri lei av håndballiv­et. Forhåpentl­ig vil Sørlandet få se Andersen på parketten i man
 ??  ?? KJENNER ALLE: Det er mange som ønsker å slå av en prat med Andersen med en gang han setter en fot i en hall på Sørlandet.
KJENNER ALLE: Det er mange som ønsker å slå av en prat med Andersen med en gang han setter en fot i en hall på Sørlandet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway