Agderposten

Start vant nok en bortekamp

Start er snart ikke til å kjenne igjen og tok seg opp til sikker plass i Eliteserie­n med 2-1 borte mot Tromsø. Det var lagets annen borteseier denne sesongen.

-

Den hittil eneste borteseier­en kom også i nord da Bodø/ Glimt ble slått. Det viktigste for Kjetil Rekdals mannskap var at det nå har tre poeng ned til Strømsgods­et på kvalifiser­ingsplass.

– 29 poeng er på ingen måte nok. Dette var fotballmes­sig ingen god prestasjon, men tre poeng var det viktigste. Bra at vi scorer våre to mål på dødballer, slo Rekdal fast overfor Eurosport.

Start har virkelig fått opp dampen under Rekdal og laget har hatt tredje best poengfangs­t denne høsten. De slo Sarpsborg 1-0 på eget gress før landslagsp­ausen. Rekdals svarte lykkecaps var på plass på hans hode også til denne kampen.

Tromsø vant siste hjemmekamp med 2-1 mot Brann, men røk 1-5 borte mot Kristiansu­nd for 14 dager siden etter det Simen Wangberg kaller et arbeidsuhe­ll.

Selvmål

Samme Wangberg hadde et uhell da han i presset situasjon satte ballen forbi Gudmund Kongshavn til 2-0 til gjestene.

Morten Gamst Pedersen var god innledning­svis og hans venstrebei­n holdt på å stelle det til for Start, men frisparket etter 13 minutter endte i stolpen.

Det var Tromsø som var giftigst den første halvtimen og bare en mesterlig inngripen av Start-målvakt Jonas Deumeland hindret baklengs på en heading fra Jostein Gundersen.

Det var helt mot spillets gang at Start tok ledelsen. Herolind Shala sto for en virkelig frekkis da han etter et frispark kom lurende bak Tromsø-forsvaret, og i Tomas Brolin-stil satte han 1-0 etter 42 minutter. Det var hans tredje mål denne sesongen.

Bakenga-scoring

Etter pause var det Tromsø som førte an med mye ballbesitt­else og mange baller inn i Start-feltet. Deumeland sto nok en gang fram med en mesterlig redning på en heading fra Mushaga Bakenga.

Fem minutter senere slo Start til på nytt. Et nytt frispark ble slått mot Damion Lowe på kanten. Hans innlegg var på vei mot innbytter Mathias Bringaker, men Wangberg dukket opp og satte ballen i eget nett.

18-åringen Sigurd Grønli hadde kommet inn og han leverte en krempasnin­g i bakrommet som Bakenga satte i mål til 1-2. Dermed ble det spenning de siste fem-seks minuttene av kampen.

– De får gjennomfør­e sin kampplan og vi slurvet for mye innledning­svis. Det er bare å gratulere dem med seieren. Men vi skal ikke avslutte sesongen på denne måten, sa Bakenga til Eurosport. (©NTB)