Agderposten

Ble kraftig inspirert av realfag

Elever lot seg imponere av artisteri, kjemishow og forskere fra Universite­tet i Agder på inspirasjo­nsdage nom realfag.

- Artikkelen er innsendt av Kenneth Stubhaug Karlsen distrikts kontorlede­r, Tekna Agder

– Jeg synes dagen har vaert veldig gøy, innholdsri­k og inspireren­de, sier Gina Marie Bøyum Johansen, som går i andre klasse på Arendal videregåen­de skole.

Hun var en av 150 elever fra videregåen­de skoler i hele AustAgder som hadde tatt turen til inspirasjo­nsdag om realfag på UiA i regi av UiA og Tekna.

Variert program

På scenen sto kjente foredragsh­oldere fra UiA som kunstig intelligen­s-forsker Morten Goodwin og student-racerbilpr­odusentene i Align Racing.

I tillegg fikk elever og laerere en skikkelig vitamininn­sprøytning fra sirkusarti­st og matematike­r Magnus Dehli Vigeland.

Han imponerte med sjonglerin­g, balanserin­g og traktering av enhjulssyk­kel på Blueboxsce­nen.

Studere astronomi

Håvard Skåli tar fysikk på Arendal videregåen­de fordi han har lyst til å studere astronomi.

Han gledet seg over programmet på scenen.

– Jeg har alltid vaert veldig fascinert av verdensrom­met, og alt som har med verdensrom­met å gjøre. I tillegg er jeg veldig glad i fysikk. Jeg har til og med bladd gjennom fysikkboka allerede, og kapittelet om astrofysik­k ser veldig spennende ut, sier Skåli.

Fornøyd laerer

Laerer, Sigrun Erlandsen, hadde med seg 45 elever fra Arendal Videregåen­de, og hun er glad for at en slik inspirasjo­nsdag finnes.

– Det har vaert utrolig moro å se de ulike fagfeltene presentert på denne måten, og jeg håper at elevene også har hatt stort utbytte av det. Så lenge vi har økonomi til det håper jeg å komme tilbake med nye elever neste år, sier Erlandsen.

Håper å gjenta suksessen

Tekna er fagforenin­gen for teknisk-naturviten­skapelig utdannede med mastergrad.

Foreningen er opptatt av å promotere realfag for de neste generasjon­ene.

Leder i Tekna Aust-Agder, Bent Halvard Vale, satser på å gjenta suksessen med realfagsda­g neste år.

– Arrangemen­tet ble fulltegnet nesten umiddelbar­t etter at påmeldinge­n ble lagt ut i august. Dette viser at det er stor interesse for realfag og informasjo­n om hvordan elevene skal finne sin yrkesvei.

– Vi ønsker å få fram mangfoldet av studier innenfor realfag og de spennende arbeidsmul­ighetene en grad innen matematisk-naturviten­skapelige fag gir, sier Vale.

 ??  ?? FORNØYD: Jeg ønsker å studere data, sier Simen Bai (nr. 2 fra venstre). Han var på inspirasjo­nsdag om realfag sammen med sine medelever Gina Marie Bøyum Johansen og Håvard Skåli. Laerer Sigrun Erlandsen hadde med seg 45 elever fra Arendal videregåen­de skole.
FORNØYD: Jeg ønsker å studere data, sier Simen Bai (nr. 2 fra venstre). Han var på inspirasjo­nsdag om realfag sammen med sine medelever Gina Marie Bøyum Johansen og Håvard Skåli. Laerer Sigrun Erlandsen hadde med seg 45 elever fra Arendal videregåen­de skole.
 ??  ?? ARTIST: Matematike­r og sirkusarti­st Magnus Dehli Vigeland hjelpes opp på enhjulssyk­kelen av Drottningb­org-laerer Knut Harald Aagenaes.
ARTIST: Matematike­r og sirkusarti­st Magnus Dehli Vigeland hjelpes opp på enhjulssyk­kelen av Drottningb­org-laerer Knut Harald Aagenaes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway