Agderposten

Sofie (17) headhuntet til Hydro-reklame

17 år gamle Sofie Johanne Ask-Nilsen er en av hovedperso­nene i Hydros nye reklamefil­m som skal vises i beste sendetid allerede fra denne uka.

- ▶ REKLAME Bjerkestra­nd oystein.bjerkestra­nd@agderposte­n.no ▶Øystein

I midten av august ble Sofies mor Anne-Lise kontaktet av et byrå som ønsket å ha 17-åringen med i en reklamefil­m for Hydro. Bakgrunnen er at Sofie, som bor i Homborsund, turner med en beinprotes­e.

– Hydro trengte en turner med protese og hadde sett en artikkel om meg på nett. Da sa jeg selvfølgel­ig ja, sier Sofie.

Bare et par uker etter at reklamebyr­ået tok kontakt, ventet to dager med opptak i Oslo.

– Det var utrolig mange mennesker og lys overalt. Det var vel 30 personer i teamet da jeg spilte inn turnscenen, forteller hovedperso­nen.

Årets forbilde

Sofie måtte amputere venstrebei­net etter at hun fikk kreft som 9-åring, men det har ikke stoppet henne fra en meget aktiv hverdag. Hun er svaert aktiv i GTIF, både som utøver og trener, hvor hun også har fått tittelen som årets forbilde. I tillegg står hun på ski, rir og mye annet.

– Hun har mange forskjelli­ge proteser til de forskjelli­ge aktivitete­ne. Det er ingenting som stopper henne, forteller moren.

Reklamefil­men er et ledd i kampanjen som skal markedsfør­e Hydros nye profil. Reklamen vil bli vist på TV 2 i beste sendetid fra 24. oktober. I tillegg vil den bli frontet internasjo­nalt i sosiale medier og på nett.

– Sofie er plukket ut som en av Hydros «helter» i kampanjen fordi hun er et stort forbilde, skrive rI n a Strander John i Hydros kommunikas­jons avdeling.

– Det var utrolig gøy å vaere med på, og noe helt annet enn jeg har gjort før. Det er ikke mange som har sett den ennå, så det blir en overraskel­se for mange, sier Sofie.

Shoppe-penger

Med ti års bakgrunn fra teater er hun vant til å stå på en scene, men dette var noe helt annet.

– Nå var det ti takninger fra en vinkel med en type linse, og så ti takninger med en annen linse fra samme vinkel. Det var ganske omfattende.

I tillegg til å få oppholdet i Oslo, fikk hun også 10.000 kroner for skuespille­rjobben.

– Det blir kanskje litt shopping i Portugal med de pengene, sier 17-åringen som skal til sørligere breddegrad­er med Barne kreftforen­ingen i starten av november.

 ??  ?? VERDEN RUNDT: Sofie (17) er en av hovedperso­nene i Hydros nye reklamefil­m, som skal gå verden rundt.
VERDEN RUNDT: Sofie (17) er en av hovedperso­nene i Hydros nye reklamefil­m, som skal gå verden rundt.
 ??  ?? HEADHUNTET: Sofie Johanne Ask-Nilsen fra Grimstad.
HEADHUNTET: Sofie Johanne Ask-Nilsen fra Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway