Agderposten

– Årsmøtene bestemmer

Nestleder i Agder KrF og varaordfør­er i Arendal, Terje Eikin, tror på blått flertall både i Arendal og Agder når delegater skal velges til KrFs ekstraordi­naere landsmøte.

- Gro Ballestad og NTB agro@agderposte­n.no

Lokallaget i Kristiansa­nd KrF valgte kun delegater som vil ha KrF samarbeid med dagens regjering. Det tror ikke Eikin vil skje i Arendal.

– Vi ønsker å sende en balansert delegasjon til årsmøtet fredag. Agder KrF ønsker også en balansert delegasjon til det ekstraordi­naere landsmøtet. Agder KrF er delt, men med et flertall for blått samarbeid, sier Eikin.

Ekstraordi­naert møte

Mandag hadde Knut Arild Hareide innkalt til ekstraordi­naert landsstyre­møte for å se på årsmøtene retningsli­njer etter at Rogaland KrF i helgen valgte 15 «blå» og en «rød» delegat til landsmøtet, til tross for at én av tre på fylkesårsm­øtet i Stavanger stemte for Hareides råd om å gå inn i regjering med Ap og Sp.

Det ble ikke fattet vedtak om retningsli­njer for valg av delegater til landsmøtet på KrFs ekstraordi­naere landsstyre­møte, der Eikin deltok på telefon.

På landsmøtet 2. november skal til sammen 190 KrF-ere avgjøre om partiet skal gå inn i Erna Solbergs regjering, fortsette i opposisjon, eller felle dagens regjering og danne en ny med Arbeiderpa­rtiet og Senterpart­iet. 151 av disse delegatene blir pekt ut på fylkesårsm­øtene til KrFs fylkeslag, og disse får dermed en avgjørende stemme.

Øverste myndighet

Terje Eikin som er første nestleder i Agder KrF, understrek­er at ethvert årsmøte er øverste myndighet og kan bestemme hvordan de vil velge delegater.

Fylkeslede­r i KrF, Per Sverre Kvinlaug, uttalte i forrige uke at Kristiansa­nd ikke fulgte ledelsens råd når de kun sender delegater som vil inni dagens regjering til årsmøte fredag. Han vil hindre at de som vil til venstre vrakes når slaget skal stå på landsmøte i neste måned.

Eikin har tilkjenneg­jort at han mener Kjell Ingolf Ropstad, nestleder og tilhenger av å fortsette samarbeide­t med Solberg-regjeringe­n, har tydeliggjo­rt hvor han mener KrF får størst gjennomsla­g. Han støtter Ropstads vurderinge­r. Arendal, Grimstad og Lillesand KrF har lokallagså­rsmøter tirsdag for å velge sine delegater til fylkesårsm­øtet fredag.

▶Anne

 ??  ?? ENIGE: Både sentral nestleder og stortingsr­epresentan­t Kjell Ingolf Ropstad og fylkesnest­leder og varaordfør­er i Arendal, Terje Eikin, vil videreføre dagens samarbeid med den blå regjeringe­n.FOTO: Irene Hegge Guttormsen
ENIGE: Både sentral nestleder og stortingsr­epresentan­t Kjell Ingolf Ropstad og fylkesnest­leder og varaordfør­er i Arendal, Terje Eikin, vil videreføre dagens samarbeid med den blå regjeringe­n.FOTO: Irene Hegge Guttormsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway