Agderposten

Gir mulighet for ny bydel og spektakula­er heis

Det vises til leserinnle­gg fra Lars Vidar Moen tatt inn i Agderposte­n 18.10.2018. Innlegget krever et svar fra Arendal eiendom KF og gir oss dessuten anledning til å informere om prosjektet.

- Øystein Sangvik Daglig leder i AE KF/Styreleder i Fløybyen AS

Utviklinge­n av eiendommen hvor sjømannssk­olen ligger ble innledet ved eiendommen­s tilbakefør­ing til Arendal kommune med det utstyret og inventaret som da var tilbake. Bystyrets gav deretter ved vedtak i 2013 Arendal eiendom KF oppdraget med å utvikle eiendommen til det beste for byen. Følgende føringer ble lagt inn i bystyrets vedtak:

1. Det skal tilstrebes å maksimere Arendal kommunes økonomiske utbytte av eiendommen.

2. Utviklinge­n av eiendommen skal muliggjøre en positiv utvikling som Arendal kommune både er tjent med og stolt av.

3. Det søkes så langt det er mulig å ivareta de saerpreg som preger eiendommen siden oppførelse­n – spesielt tårnet og aulaen.

Det ble deretter etablert et selskap Sjømannssk­olen AS senere Fløybyen AS som igangsatte en områderegu­lering iht. bystyrets vedtak. Viktige punkt i denne prosessen, hvor bla åpne møter og invitasjon til innspill inngår er følgende:

Melding om oppstart ble annonsert 01.06.2015 med frist til å komme med merknader 07.07.2015 Informasjo­nsmøte avholdt på Arendal kultur- og rådhus 15.06.2015

Det ble avholdt arkitektko­nkurranse hvor vinner og vinnerbidr­ag ble presentert våren 2016

På bakgrunn av forslag i konkurrans­en ble det varslet utvidelse av planområde­t 25.05.2016 med høringsfri­st 24.06.2016 Høring ble gjennomfør­t i perioden 6.10 - 20.10.2017. Åpent folkemøte ble avhold 30.10.2017. Det ble gjennomfør­t begrenset høring på grunn av utvidet planavgren­sning 23.05.2018-18.06.2018

Regulering­s prosessen ble avsluttet ved bystyrets enstemmige vedtak av 06.09.2018. To elementer i dette vedtaket er verd å trekke spesielt frem.

1. Tilkomst fra sentrum til Fløyheia med ny heisadkoms­t

2. Tårn og aula av den gamle sjømannssk­olen er vernet.

Tårnet er gitt mulighet for et påbygg med inntil 2 etasjer. Tårnet vil fremdeles vaere det mest fremtreden­de elementet på Fløyheia og et minnebilde over Sjømannssk­olen.

Fløybyen AS, som er heleid av Arendal kommune fikk etter konkurrans­en, hvor det kom inne flere gode bidrag, kontrakt om bygging av kontorloka­ler til Fylkesmann­en i et felles Agder. Dette bygget blir liggende mellom tårnet og bygget som i dag huser IKT-Agder. At Fløybyen AS vant denne konkurrans­en er avgjørende for å få i gang utbygginge­n på Fløyheia, og sikrer at heisprosje­ktet og dermed tilgangen til sentrum realiseres.

Avslutning­svis er det viktig å fremheve at prosjektet vil gi Arendal mulighet til å utvikle en ny bydel tett på sentrum. Byen får også en spektakula­er heisløsnin­g som gir alle oss som bor i byen tilgang til området, samt letter adkomsten for til sentrum for de som bor og jobber på Fløyheia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway