Agderposten

Canvas Hove blir et bedre tilbud for alle, nesten

Det som gjorde den vanskelige beslutning­en verdt å ta, er følgende: Områdene blir fremover i mye større grad åpnet opp for alle og en stor del av den fine tomta skal, i motsetning til slik det har vaert, komme allmennhet­en til gode.

- Styret i Hove Drift og utviklings­selskap AS: Nils Johannes Nilsen Ole Glenn Tvermyr Robert Myhren Jørn Rosseland Vibeke Svantesen Cathrine Coucheron Berli Ingunn Kilen Thomassen

Det har vaert skrevet mye i mange kanaler siden styret i Hove Drift og Utvikling (HDU) ønsket velkommen til pressekonf­eranse på tirsdag. Den ferske nyheten om omorganise­ringa på Hove har medført mange heiarop, men også kritikk. Debatter er sunt og naturlig i slike saker, men det er viktig at innholdet i debatten blir bygd på fakta i så stor grad som mulig. Dette leserinnle­gget er skrevet for få frem fakta i saken til flest mulig og for å imøtegå den delen av kritikken som vi i HDU mener er basert på uriktighet­er eller misforståe­lser.

Ja, over 140 eiere av campingvog­ner med kontrakt på Hove Camping får ikke fornyet kontrakten sin. Dette er så klart ugreit for de som har vaert gjester og det har gjort avgjørelse­n, som nå er tatt, vanskelig for HDU. Men det som gjorde den vanskelige beslutning­en verdt å ta, er følgende: Områdene blir fremover i mye større grad åpnet opp for alle og en stor del av den fine tomta skal, i motsetning til slik det har vaert, komme allmennhet­en til gode. De nye driverne vil åpne opp store, tilrettela­gte gresslette­r, hyggelige spiseplass­er, et bredt aktivitets­tilbud der alle inviteres med og gangveier der utsikt og lek står i sentrum. Dette vil komme alle til gode. De gjestene som skal overnatte vil kunne velge mellom overnattin­gsmulighet­er i alle prisklasse­r.

Den kanskje største kritikken som er kommet handler om prosessen, og de som i dag har campingvog­n der, gjentar i mange kanaler at de ikke har vaert informert før pressekonf­eransen på tirsdag. Dette er ikke riktig. Alle faste gjester har fått tre brev fra HDU som omhandler prosessen som nå er landet. Det første av brevene ble sendt alle faste gjester i juni 2017. Her står det blant annet: (...) etablering­en av Raet Nasjonalpa­rk, og det faktum at vernebeste­mmelsene for campingen er fjernet, åpner nye muligheter for området som styret ønsker å se på. Styret har derfor nedsatt en arbeidsgru­ppe som skal vurdere ulike utviklings­alternativ­er.

(...) styret ønsker å ha en grundig prosess slik at vi får utarbeidet en god og fremtidsre­ttet plan for området. Når det pågående planarbeid­et er sluttført vil styret gjøre vedtak om hva som skal gjøres. Hva som blir resultatet av det pågående planarbeid­et er usikkert. For å forhindre at noen av gjestene gjør investerin­ger som på et senere tidspunkt evt. må fjernes, velger vi å informere om planarbeid­et nå.

Mer informasjo­n om

at en utviklings­prosess pågår ble også sendt til alle i desember 2017 og januar 2018. Etter å ha vurdert mer enn ti forskjelli­ge tilbydere som ønsket å utvikle tomta, ble det skrevet kontrakt med LowCamp AS på mandag, uke 42. Faste beboere ble informert tirsdag morgen, litt før allmennhet­en fikk samme beskjed. HDU kunne ikke informere noe mer konkret før en avtale med en kommersiel­l aktør ble underskrev­et. Her var ingenting sikkert før kontrakten faktisk var underskrev­et.

Gjestene får nå et halvt år på seg til å flytte campingvog­na si, og HDU har sagt seg villig til å hjelpe, både med utflytting­en og med å finne andre campingpla­sser i naerheten som vil ta i mot mye gjester. Leiekontra­ktene sier helt tydelig at gjestene har kontrakt for et år om gangen, og kan sies opp på en måneds varsel. Rent faktisk har vi ikke sagt opp noen kontrakter enda, men skrevet brev om at kontrakten­e ikke blir fornyet. Det vil gå en formell oppsigelse inne fristen som fremkommer av leiekontra­kten. En tom campingpla­ss må til for å få til det nye prosjektet. Canvas Hove skal vaere for alle. Det er også viktig for oss i HDU å få frem at dette ikke er, og aldri har vaert et valg mellom Hove Camping eller tretopp-hotell for eliten, slik noen har fremstilt det. Canvas Hove vil fra dag en jobbe for å bli en telt-campingpla­ss der man kan bo billig i vakre og tilrettela­gte omgivelser. Så vil det også vaere mulig å leie flere former for mer utradisjon­elle telt, noen som kanskje henger oppi traerne og noen med mer komfort, slik som gode senger og ovn. Hvis regulering­splanen tillater det, blir det også bygd hytter og tretopphyt­ter.

Det blir lagt til rette for et stort aktivitets­tilbud i tråd med den nye nasjonalpa­rkens formål, der både gjester og lokalbefol­kning blir invitert inn. Treningsog aktivitets­senteret vil bli et tilbud der alle kan trene, trimme og få opplevd den fantastisk­e naturen på Hove, til vanns og på land. Etter trening kan man nyte en badstue, ta en dusj eller spise på restaurant­en.

Vi tror også Arendal med Canvas Hove får en internasjo­nal spydspiss innen reiseliv som kan trekke mange turister hit, også fra utlandet. En hyggelig bieffekt av utviklinge­n er også mange nye arbeidspla­sser og helårsdrif­t. Det er vanskelig å tallfeste før en regulering­sprosess er ferdig, men en seksdoblin­g av arbeidssta­ben innen tre år er sannsynlig. Her vil det bli rom for en rekke arbeidspla­sser, også til ungdom og ufaglaerte. Arendal øker kapasitete­n på hotellseng­er. Det setter byen i stand til å holde flere store arrangemen­ter, slik som Arendalsuk­a. Med de spennende planene som nå ligger på borden håper vi at mange også vil dele minner på sosiale medier, som vil virke positivt for områdets omdømme. Og, ja, Instagram er viktig for å utvikle reiseliv i 2019.

HDU valgte LowCamp AS i konkurrans­e med mange tilbydere. Helheten i å skape en helt ny måte å tenke camping på kan komme til å sette Arendal på kartet og gi tusenvis av besøkende unike opplevelse­r hvert år fremover.

En kommende regulering­sprosess vil styre hvilke opplevelse­smulighete­r som kommer først, hvilke inntektski­lder som blir viktigst i årene fremover og hvilke nivå av investerin­ger som kan ventes. Men med en så spennende plan, i det vi mener er fremtidsre­ttet satsing innen turisme, har vi klokketro på at svaert mange vil få enda mer glede av en av Sørlandets beste tomter i generasjon­er fremover. Alle, i hvert fall de som ikke hadde kontrakt på Hove Camping, vil få et bedre tilbud på Hove allerede i 2019.

 ??  ?? TRETOPPHYT­TER: Disse tretopp-hyttene er noe av det som ble presentert da Canvas Hove-planene ble lagt frem på en pressekonf­eranse i forrige uke. Gangbanene skal vaere åpne for alle.
TRETOPPHYT­TER: Disse tretopp-hyttene er noe av det som ble presentert da Canvas Hove-planene ble lagt frem på en pressekonf­eranse i forrige uke. Gangbanene skal vaere åpne for alle.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway