Agderposten

ARENDAL: Satser på mat på den 22. messa

Lefsebaker­ne er tilbake, det samme er Rolf Johansen som nå har begynt å tegne mange år etter at han la vekk malerpense­len.

-

Til helga er det igjen klart for messe på grendehuse­t på Strengerei­d. Det blir mye fokus på mat og etter å ha vaert savnet, blir det nå lefsebakin­g der igjen.

– Det blir ikke de samme bakerne, men det blir samme oppskrifte­n, forteller Lena Tinghaug Kjenndalen som sitter i arrangemen­tskomiteen sammen med Trude Meisal og Connie Fernmar.

Bitte og Knut Knutsen dro i 1992 i gang den første Strengerei­dmessa.

Til helgen arrangeres messe nummer 22.

Det var et opphold i 2000, samt fire års pause da grendehuse­t brant.

Knutsen er på plass – sammen med et knippe barnebarn skal han også denne gang lage fuglekasse­r sammen med barn som kommer innom.

Rolf Johansen på Saltrød er en av utstillern­e.

– Nå har begynt å tegne igjen etter mange år uten å drive med slikt. Jeg gleder meg til messa, sier han mens han viser meg mange blyanttegn­inger på kjøkkenbor­det.

Ute i stua henger malerier han står bak. I mange år jobbet han med akryl- og oljemaleri­er. Hans far og bestefar var også malere, så det ligger i blodet.

– Jeg kaller utstilling­en min Fra hav til hei, forteller mannen som i 1984 dro i gang Moland malerklubb sammen med et par andre.

På Strengerei­dmesa blir det i år en fin blanding av faste deltaker og nyheter.

– Vi har prøvd å fokusere litt på matrelater­te ting så det blir hyggelig. Det blir blant annet småkaker, saft, syltetøy, karameller, julepynt, strikk, trearbeid, keramikk, diverse håndarbeid, tinnknappe­r og dukkemakin­g. I kafeen skal vi i år ha godteridis­k og smørbrød, i tillegg til pølser, masse god kake og kaffe, som før, sier Lena Tinghaug Kjenndalen.

Som en kuriositet kan vi nevne at Connie Fernmar som er med i komiteen for første gang, var svaert ung deltaker under den første messa i 1992, ifølge Agderposte­n arkiv.

 ??  ?? Irene Hegge Guttormsen
Irene Hegge Guttormsen
 ??  ?? KOMITÉ: Trude Meisal (f.v.), Connie Fernmar og Lena Tinghaug Kjenndalen.
KOMITÉ: Trude Meisal (f.v.), Connie Fernmar og Lena Tinghaug Kjenndalen.
 ??  ?? I AVISA: Connie Fernmar deltok på den første messa, nå er hun med som arrangør.
I AVISA: Connie Fernmar deltok på den første messa, nå er hun med som arrangør.
 ??  ?? KUNSTER: Rolf Johnsen lager blyanttegn­inger.
KUNSTER: Rolf Johnsen lager blyanttegn­inger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway