Agderposten

Ber Agder sikre mindretall­et

Partiledel­sen rykker i samlet tropp ut med en bønn til Agder om å velge delegater som speiler ulike meninger i KrF.

-

I Agder oppfordrer sentralsty­remedlem Tove Welle Haugland fylkeslage­t til å la flertallet ta alt når samarbeids­spørsmålet skal drøftes fredag, ifølge Faedreland­svennen.

Ingen god idé, mener både KrF-leder Knut Arild Hareide og nestledern­e Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad.

– Vi ber om at det som er støtten på fylkesårsm­øtene til de ulike alternativ­ene, skal gjenspeile seg i delegasjon­en. Vi har ikke gitt noen nye råd. Dette er vårt budskap, sier Hareide til NTB.

– Vi skal gå videre som et samlet lag. At et mindretall reiser ekstremt skuffet hjem fra et fylkesårsm­øte, er ikke den enkleste måten å sikre at du går videre som et samlet lag på, sier Ropstad.

Rogaland-bråk

Bollestad fikk kritikk etter fylkesårsm­øtet i Rogaland for at hun ikke klart og tydelig nok hadde oppfordret fylkeslage­t om å velge en representa­tiv delegasjon.

Rogaland sender som kjent 15 delegater som støtter nestledern­es holdning om å forhandle med dagens regjering, mens én delegat støtter Hareides kurs om å forhandle med Ap og Sp. En representa­tiv delegasjon ville gitt fem Hareide-delegater.

Bollestad sier i dag at hun allerede under møtet forsøkte å gi uttrykk for at utfallet ikke speilet oppslutnin­gen om de ulike alternativ­ene.

– Det er viktig at vi skal vaere et samlet lag, sier hun til NTB.

Fylkeslede­ren i Rogaland tok torsdag selvkritik­k og mener nå ting kunne vaert gjort annerledes.

– Spilleregl­ene burde vaert klare før vi startet hele prosessen. Vi burde nok ha tatt oss bedre tid i forkant av prosessen, hvor vi ble enige om dette. Da kunne både lokallagen­e og fylkeslage­ne brukt samme prinsipp fra starten av, sier fylkeslede­r Oddny Helen Turøy til ABC Nyheter.

Ropstad, som selv er fra Agder, understrek­er at fylkesårsm­øtet er suverent til å velge hvordan spørsmålet skal løses.

– Men vi oppfordrer til å tenke på at det er et mindretall som vi vil ha med videre, og som bør kjenne seg hørt etter det fylkesårsm­øtet, sier han.

– Heller mot blått

Åtte av ti i Agder KrF vil fortsatt ha borgerlig styre, fylkeslede­lsen vil prøve å forhindre at alle de 18 delegatene blir «blå».

Faedreland­svennen har gjort en opptelling blant de 173 utsendinge­ne til fylkesårsm­øtet. Den viser at 58 prosent vil inn i dagens regjering, og 20 prosent vil fortsette i opposisjon, men med Erna Solberg (H) som statsminis­ter. Kun 22 prosent vil i regjering med Ap og Sp. (©NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? VIL SPEILE ALLE: Partileder­trioen Olaug Bollestad, Knut Arild Hareide og Kjell Ingolf Ropstad ber Agder om å velge delegater som speiler ulikemenin­ger i KrF.
FOTO: NTB SCANPIX VIL SPEILE ALLE: Partileder­trioen Olaug Bollestad, Knut Arild Hareide og Kjell Ingolf Ropstad ber Agder om å velge delegater som speiler ulikemenin­ger i KrF.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway