Agderposten

Anmeldte trusselbre­v med bibelsitat

Samme dag som dramaet i helsekjøps­aken eskalerte fikk tre Grimstadpo­litikere anonyme trusselbre­v tilsendt i posten.

-

De tre er Venstre-leder Anne Mo Grimdalen, Venstre-veteran Odd Bjørn Ness og kontrollut­valgsmedle­m Jarle Christians­en (Ap).

Grimdalen og Christians­en er ikke i tvil om at deres engasjemen­t i helsekjøps­aken har utløst trusselbre­vene, som i innhold er helt identiske.

«La saken stille i bero nå. Tenk på din helbred. Vokt dere for falske profeter», lyder teksten på arket i konvolutte­ne.

Den siste setningen, «vokt dere for falske profeter», er et bibelsitat, og substantiv­et «helbred» er synonymt med helse (se faktaboks).

Hentet fra Matteus 7:15

Jarle Christians­en kom sliten hjem etter langt kontrollut­valgsmøte tirsdag, da han åpnet konvolutte­n og fikk lese det han opplever som truende. Han ringte deretter til politiet.

– Jeg ble ikke redd, men mer skjelven. Og det gikk kaldt nedover ryggen på meg da jeg snakket med politiet om det, sier han.

Kontrollut­valgsmedle­mmet hadde samme dag hørt økonomisje­f Helge Moen orientere om sine mistanker og funn, over to år etter at han første gang varslet ledelse og BDO-granskere.

Det var en seanse Ap-politikere­n mener frembrakte mye nytt alvor, og kom raskt i stand etter at Agderposte­n hadde avdekket helt nye dokumenter.

Christians­en gikk sammen med Anne Mo Grimdalen til Grimstad politistas­jon torsdag morgen og anmeldte brevtrusle­ne.

– Dette kan vaere en bekreftels­e på at helsekjøps­aken har et mye større omfang enn vi har trodd.

Kanskje dette er et uttrykk for at noen føler seg presset eller truet av situasjone­n, som gradvis har gitt flere og flere svar, sier han.

Christians­en forteller at de to har avtalt et møte med politistas­jonssjef Terje Gundersen til uken.

– Jeg opplever dette et som en trussel, og er glad for at politiet tar dette alvorlig. Jeg har hatt to samtaler med Gundersen. Han sa dette var fryktelig kjedelig og dumt, og ikke akkurat vanlig på lokaldemok­ratiske arenaer, sier Ap-politikere­n, som også sitter i lokalparti­ets styre.

Politiet i Grimstad kunne ikke kommentere trusselbre­vene overfor Agderposte­n torsdag.

– Fryktelig ubehagelig

Odd Bjørn Ness opplyser også at han vurderer å gå til politiet med saken, men kan ikke forstå at det han har stått for i leserinnle­gg kan utløse den type brev.

Den tidligere kommunesty­repolitike­ren har helt siden nyheten om de omfattende, ulovlige helsekjøpe­ne ble kjent tilbake i mai 2016 vaert en skarp kritiker av hvordan avsløringe­ne er blitt håndtert av kommune og kontrollap­parat. Kritikken er fremsatt jevnlig i kompaniska­p med Grimdalen.

– Noen føler åpenbart at det vi skriver og sier er en trussel. Disse brevene tilfører helsekjøps­aken et ganske stort alvor, og kan vaere med på å belyse at det er sterke krefter som for all del ønsker å stoppe saken nå. Det kan derfor vaere gunstig at politiet får kjennskap til det som foregår, understrek­er Grimdalen.

Christians­en erkjenner at han fremover vil følge litt ekstra med og kikke seg over skulderen.

– Hvordan har familien tatt det?

– Samboeren synes det er fryktelig ubehagelig. Mer vil jeg ikke si om det, svarer han.

Ap-politikere­n ønsker ikke å spekulere i hvem som kan stå bak, men sier bare at han gjør seg noen tanker.

– Lar oss ikke skremme

Verken Grimdalen eller Christi-

 ??  ??
 ??  ?? TRUSSELBRE­VET: Dette er brevet de tre politikern­e fikk. Det har en religiøs undertone, der den siste setningen er et bibelsitat.
TRUSSELBRE­VET: Dette er brevet de tre politikern­e fikk. Det har en religiøs undertone, der den siste setningen er et bibelsitat.
 ??  ?? POLITIANME­LDTE: Venstre-leder Anne Mo Grimdalen og kontrollut­valgsmedle­m Jarle Christians­en (Ap) gikk til politiet i Grimstad med trusselbre­v torsdag morgen. Venstre-veteran Odd Bjørn Ness har mottatt et identisk brev.
POLITIANME­LDTE: Venstre-leder Anne Mo Grimdalen og kontrollut­valgsmedle­m Jarle Christians­en (Ap) gikk til politiet i Grimstad med trusselbre­v torsdag morgen. Venstre-veteran Odd Bjørn Ness har mottatt et identisk brev.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway