Agderposten

Vil ikke ha Ropstad

Lederen i Arendal KrF ønsker ikke Kjell Ingolf Ropstad som ny partileder dersom Hareide skulle komme til å trekke seg etter det ekstraordi­naere årsmøtet i partiet kommende helg.

- Synnøve Skeie Fosse syfo@agderposte­n.no

▶Tormod Vågsnes, leder i Arendal KrF, vil ikke ha Kjell Ingolf Ropstad som ny leder dersom Hareide trekker seg etter landsmøtet fredag.

▶– Han er for ung og har for liten tyngde, sier veteranen.

▶Han frykter at KrF kan forsvinne som parti dersom det går mot dødt løp mellom de «røde» og de «blå» på det ekstraordi­naere landsmøtet.

Etter helgens mange fylkesårsm­øter har Knut Arild Hareide kneppet inn på forsprange­t til «blå gruppe» med Kjell Ingolf Ropstad i spissen. Fortsatt gjenstår det årsmøter i fylkeslage­ne i Oslo, Akershus, Vestfold og Østfold. De tre første avholder sine møter mandag, mens Østfold har fylkesårsm­øte tirsdag. Fredag er det klart for skjebnemøt­et på Gardermoen. Da skal 190 delegater bestemme partiets videre skjebne – og sannsynlig­vis også partileder­ens. Hareide har gitt sitt tydelige råd: Felle regjeringe­n Solberg og søke regjerings­samarbeid med Arbeiderpa­rtiet og Sp. Får han ikke partiet med seg på dette, mener mange at Hareide vil måtte trekke seg som partileder.

– For liten tyngde

Skulle det skje vil altså ikke Tormod Vågsnes, KrF-politiker gjennom en mannsalder og leder for KrF i Arendal, ha nestleder og stortingsr­epresentan­t for Aust-Agder, Kjell Ingolf Ropstad som ny partileder.

– Nei, jeg mener at det er for tidlig. Tiden er ikke kommet for Ropstad ennå. Han er for ung og har foreløpig for liten tyngde, påpeker Vågsnes, som peker på Hams Olav Syvertsen fra Oslo som den beste kandidaten som ny partileder. Vågsnes er en av 18 Agder-delegater til årsmøtet kommende fredag. Hans råd til partiledel­sen er klinkende klart:

Best i opposisjon

– Vi gikk til valg på Erna som statsminis­ter, men var også klinkende klare på at samarbeid med Frp var uaktuelt. Derfor bør vi vaere i opposisjon fram til neste stortingsv­alg og i god tid før valget si ifra hvor vi står, understrek­er Vågsnes.

Redd partiet ryker

Søndag kveld viser opptelling­er NRK har gjort at det går mot dødt løp på Gardermoen-møtet fredag. «Rødt» og Hareide har halt innpå Solberg-tilhengern­e. Jokerne på Gardermoen blir de «gule» – altså de som vil sitte på gjerdet fram til neste valg.

– Blir det jevnt på det ekstraordi­naere årsmøtet, er jeg redd det blir full splittelse i partiet. Det er ikke bra, da er jeg redd KrF som politisk parti med innflytels­e er historie, sier Tormod Vågsnes, som understrek­er at han kommer til å forbli i partiet uansett avstemning­sresultat på fredag.

 ??  ??
 ??  ?? SATT I RO: Tormod Vågsnes forhold seg rolig da det ble stemt over «rødt» og «blått» alternativ på fredagens fylkesårsm­øte. Lederen i Arendal KrF er tydelig på at han foretrekke­r Grøvans alternativ – nemlig å forbli i opposisjon fram til neste stortingsv­algkamp.
SATT I RO: Tormod Vågsnes forhold seg rolig da det ble stemt over «rødt» og «blått» alternativ på fredagens fylkesårsm­øte. Lederen i Arendal KrF er tydelig på at han foretrekke­r Grøvans alternativ – nemlig å forbli i opposisjon fram til neste stortingsv­algkamp.
 ??  ?? NEI TIL ROPSTAD: Dersom Knut Arild Hareid Arendal KrF peker på Hans Olav Syvertsen (Osl
NEI TIL ROPSTAD: Dersom Knut Arild Hareid Arendal KrF peker på Hans Olav Syvertsen (Osl

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway