Agderposten

Fra Strand til Utsikten

Agnes Berntsen har ikke håp om å få økonomisk overskudd fra sitt nye hotell før i 2021.

- Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

Sammen med eiendomsin­vestor Kurt Mosvold og Kvinesdal Sparebanks pensjonert­e banksjefen Svein Hermansen har den tidligere hotelldire­ktøren på Fevik punget ut med 33 millioner kroner for Utsikten hotell i Kvinesdal i Vest-Agder, melder Faedreland­svennen. Hotellet har i mange år hatt økonomiske utfordring­er, noe Berntsen er ettertrykk­elig klar over.

– Målet må vaere å gå i null i 2020, og få overskudd etter det. Jeg vet jeg at det er en gjeng flotte ansatte her; nå håper jeg de ser verdien i at jeg styrer 110 prosent, røsker tak i ting og setter Utsikten solid på kartet. Selv går jeg fra en skjaergård­sperle til en utsiktsper­le, sier hun til Faedreland­svennen.

Stor suksess på Fevik

I fjor ga Berntsen seg som hotelldire­ktør for Strand Hotel Fevik etter 14 år i sjefsstole­n. Før Sandnes-kvinnen overtok hotellet i sjøkanten på Fevik hadde det gått med underskudd i 23 år. Det gikk konkurs tre ganger på seks år fra slutten av 1980-tallet. Men etter Berntsens første hele driftsår i 2004 tjente hotellet penger igjen, og fortsatte med det.

Og fra 1. april 2019 blir hun altså daglig leder og 45 prosent eier for nok et hotell med økonomiske utfordring­er i bagasjen, Utsikten hotell i Kvinesdal. Kurt Mosvold får en like stor eierandel gjennom ett av sine selskaper og blir samtidig styreleder, mens den pensjonert­e banksjefen Svein Hermansen skal ha ti prosent, skriver Fevennen.

Utsikten har i mange år slitt med økonomien. Kvinesdal Sparebank har måtte dekke inn mange tap på sitt engasjemen­t i hotellet, først på utlån til lokale eiere som gikk konk i 2009, deretter som eier selv av hele komplekset, skriver Fevennen. Så kritisk var det, at banken sto i fare for å bli tvangsfusj­onert, men ble reddet av 55 millioner kroner i frisk egenkapita­l fra en gruppe investorer i 2011.

Samarbeid med Bølgen & Moi

Høsten 2015 ble det kjent at Bølgen & Moi med kjendiskok­k og kvindøl Trond Moi i spissen skulle overta driften ved Utsikten hotell. På spørsmål fra avisen hva som nå vil skje med dem, svarer Berntsen:

– Jeg har stor respekt for Bølgen & Moi. Hovedinten­sjonen er å videreføre samarbeide­t, men form og fasong er ikke helt på plass ennå.

Per i dag er Utsikten-komplekset fordelt på fire selskaper, skriver Faedreland­svennen:

– Utsikten Hotell Eiendom AS, som ikke har fått husleie siden 2014. Den gangen var det 125.000 kroner.

– Kvinesdal Hotelldrif­t AS har hatt 22–24 millioner kroner i omsetning de siste årene, men har konsekvent gått med underskudd.

– Et par mindre, tilknytted­e selskaper. Utleiesels­kapet Utsikten Panorama AS gikk med langt større underskudd enn det hadde i inntekter i 2016– 20017, mens Lister Golf Properties AS tapte 65 øre for hver krone som kom inn de samme årene. Begge selskapene eier utleieseks­joner i hotellkomp­lekset.

Kortvarig hotell-ledelse

I mars i år slapp Naeringsfo­reningen i Kristiansa­ndsregione­n nyheten om at Berntsen skulle begynne som driftsdire­ktør i Team Hotels AS og dermed gå inn i ledelsen av Radisson Blu Caledonien i Kristiansa­nd, Hotel Victoria i Stavanger, Rederiet i Farsund og Klubben hotell i Tønsberg. Men dette engasjemen­tet ble kortvarig, kan Berntsen selv opplyse til Faedreland­svennen.

– Det ble raskt inn og raskt ut. Jeg heier på Endre Glastad, men trenger å vaere så tett på daglig drift som mulig, sier hun til avisen.

 ??  ??
 ??  ?? NYTT PROSJEKT: Agnes Berntsen, som i fjor forlot Strand Hotel Fevik etter 14 år i direktør-stolen, går neste år i gang med nytt hotellpros­jekt.
NYTT PROSJEKT: Agnes Berntsen, som i fjor forlot Strand Hotel Fevik etter 14 år i direktør-stolen, går neste år i gang med nytt hotellpros­jekt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway