Agderposten

Trives som nestleder

Kjell Ingolf Ropstad vil ikke kaste partiet ut i en lederstrid.

- Synnøve Skeie Fosse syfo@agderposte­n.no

– Det siste partiet trenger nå er en lederstrid. Å spekulere i leder er uaktuelt. Det er krevende nok som det er – å velge mellom samarbeids­side, understrek­er Kjell Ingolf Ropstad overfor Agderposte­n.

Som forventet

Selv om det ble solid støtte til Ropstads «blå» alternativ på fylkesårsm­øtet i Agder før helga, har Hareides «røde» halt innpå i det som ble kalt «super-lørdag». Selv om blå side fortsatt leder gjenstår det flere fylkesårsm­øter.

– Helgen totalt sett ble som forventet, mener Ropstad, som synes at det «gule alternativ­et» har lite for seg: – Dette valget blir ikke lettere om vi utsetter det. Vi må gjøre et tydelig valg nå.

Blir sittende

Ropstad er fullstendi­g avvisende til å diskutere lederspørs­mål, men sier at han kommer til å bli sittende som nestleder uansett hva som skjer på årsmøtet på Gardermoen.

– Jeg trives godt i rollen som nestleder. Det er ikke aktuelt å trekke seg dersom «blått alternativ» ikke skulle vinne fram.

– Hva tenker du om at lederen i Arendal KrF mener det er for tidlig for deg å bli partileder?

– Det mener jeg ingenting om. Jeg diskuterer ikke lederspørs­målet uansett hvor mange ganger du spør. Det er grunn til å understrek­e at Hareide heller ikke har sagt at ham kommer til å trekke seg dersom han skulle gå på et nederlag på årsmøtet.

 ??  ?? INGEN KOMMENTAR: Kjell Ingolf Ropstad vil ikke kommentere eventuelt ledervalg.
INGEN KOMMENTAR: Kjell Ingolf Ropstad vil ikke kommentere eventuelt ledervalg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway