Agderposten

Det mest fantastisk­e er tilbudet til fylkesmann­en

Kommentare­r til styreleder Øystein Sangviks innlegg i Agderposte­n 23. oktober 2018 om Fløyheiapl­anen.

- Sverre Fosse, sivilingen­iør

Styreleder Sangviks innlegg hadde fått overskrift­en «mulighet for ny bydel og spektakula­er heis». Dette er bare en liten del av det som ligger inne i «Fløyheiapl­anen». Det er gjort et omfattende planleggin­gsarbeid som ligger lagret på nettet. Søk etter «Føyheiapla­nen Arendal kommune».

Det mest fantastisk­e i dette planarbeid­et er at fylkesmann­en i det nye Agder fylke tilbys plass til sin administra­sjon ved å bygge på to etasjer i tårnbygget til den gamle sjømannssk­olen. Når den nye fylkeskomm­unens administra­sjon flyttes til Kristiansa­nd vil det bli rikelig plass i det nåvaerende fylkeshus til fylkesmann­ens administra­sjon for et felles Agder fylke. Det finnes også om nødvendig utvidelses­muligheter på fylkeshuse­ts eiendom. Fylkeshuse­t A/S har også tilbudt et betydelig beløp til ønskede ombygginge­r.

Den nye bydelen på Fløyheia skal få adkomst gjennom en ny spektakula­er heisløsnin­g. Først blir det en adkomsttun­nel på 50 meter i fjell inn fra Torvet. Der stiger man inn i heisen som løfter opp ca 100 meter først i en utsprengt fjellsjakt, deretter i en sjakt av glass og deretter på en bro ca 50 meter inn til fast grunn. Det antas at denne broen skal ha overbygg av glass og at de som vil bruke denne adkomsten ikke har høydeskrek­k. Det må i denne sammenheng minnes om at heisesjakt­en mellom Fløyheia og tunnelen mellom Torvet og Barbu fortsatt finnes. Den kan utvides og utbedres slik at den får plass til 2 heiser. Dette vil bli langt billigere enn glassheise­n.

Telenormas­ta på Fløyheia er uten tvil det mest skjemmende byggverket på Fløyheia. Den ble satt opp 1952 og er ifølge Telenor fortsatt i bruk. Den må flyttes bort fra Fløyheia. Dette er visstnok ikke tatt opp med Telenor.

Omsorgsbol­iger og sykehjem er er det behov for sentralt i Arendal. Dette bør kunne etableres i østre del av Fløyheipla­tået, der hvor verksteden­e var. Da vil det vaere nødvendig å gjøre toppen av Fløyheia om til en park. Bra!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway