Agderposten

Matvarekri­gen på Krøgenes

Norgesgrup­pen ved KIWI og Frank Nerdal står frem i Agderposte­n med en helside ubetalt annonserin­g i dagens avis. Det burde stått at dette var en annonse!

- Trond G. Hansen, Medlem MDG

Agderposte­n lar seg forføre til å skrive om krigen mellom Meny( Norgesgrup­pen) – Rema 1000 og Kiwi ( Norgesgrup­pen) på Krøgenes.

De ler vel hele veien til banken. Det er jo ikke her slaget kommer til å stå!

Det er på Tromøy( exstra), Birkenlund( Exstra), Flosta ( Norges gruppen) og på Eydehavn( Exstra). Det er disse butikkene og disse lokalsamfu­nnene som må ta støyten.

Det er naerliggen­de å tro at Samvirkela­gssystemet – også vil vaere med – kanskje legge ned på Birkenlund – Tromøy og Eydehavn og samle seg de også på Krøgenes.

Hva vil politikern­e si til det? Vil de da våkne – og si at nok er nok?

Restareale­ne på Køgenes burde vaert nyttet til handel innen kapitalvar­er som elektro – møbler og annet slik at østre del av Arendal kunne reise til Krøgenes på bekostning av Stoa. Nå kan den muligheten vaere forspilt - og lokalsamfu­nnene i Arendal øst må ta støyten..

Men kommunen vil ikke tjene på dette på sikt. Dette vil ikke styrke bosettinge­n i Arendal øst – hvor kommunen har ledig skolekapas­itet som burde utnyttes. Skal det bygges ny sentralsko­le på Krøgenes og sentralt sykehjem her nå i fortsettel­sen. Det ene tar det andre!

Samtidig nektes unge familier å bygge på foreldrene­s tomt i Flosta pga at flere avkjørsler ikke kan innvilges. Her var det barn som kunne fylt opp skolene og effektivis­ert kommunens infrastruk­tur.

Nei – her har noen sovet i timen. Dette har vel kun vaert en byggesak – og spørsmålet om hva dette kan føre til har ikke vaert reist. Administra­sjonen i kommunen burde vel sett denne problemsti­llingen – og reist den.

Jeg kontaktet noen politikere fra østre del av Arendal om dette – men de hevdet at de ingenting kunne gjøre – men hvor polet skal ligge i Arendal sentrum det ble drøftet. Utviklinge­n på Krøgenes kan få langt større ringvirkni­nger for lokalsamfu­nnene i Arendal en polets lokaliseri­ng i Arendal sentrum!

Alt skal ligge på aksen mot Eydehavn og Grimstad. Det må gjøres mer for å få til bosetting i hele kommunen – og slik at skoler ikke står tomme fordi man politisk gjør vedtak som øker muligheten­e for tomme skoler og ineffektiv kommunal drift!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway