Agderposten

Slik vil han vende Arendal-kollapsen

Dette har Steinar Pedersen laert på tre berg- og dalbanemån­eder i Arendal Fotball.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

1-2-tapet borte mot Kjelsås lørdag medførte at Arendal avsluttet sesongen med fem strake tap i 2. divisjon.

– Vi hadde ikke nok energi i spillet vårt, verken til å skape nok sjanser eller til å bruke ballen nok. Vi slapp inn enkle baklengsmå­l, og det gjenspeile­r måten sesongen ble avsluttet på. Den er jeg veldig skuffet over. Det må vaere en ekstrem glød i gruppa for å vinne. Det har vi sammen ikke klart å få ut når det ikke har vaert noe å spille om, sier Arendal-trener Steinar Pedersen til Agderposte­n.

Mislyktes med målsetting

Arendal skred inn i 2018-sesongen med en klar ambisjon om å rykke rett opp igjen i 1. divisjon.

Til slutt ble det sjetteplas­s i en sesong som inneholdt trenerbytt­e og utrolig varierende resultater.

Mattias Andersson fikk fyken som hovedtrene­r i sommerpaus­en da laget lå på 10. plass, tre poeng over nedrykk.

Erstattere­n Steinar Pedersen fikk en drømmestar­t med fire strake seirer.

Gløden kom tilbake og Arendal var for fullt med i kampen om opprykkskv­alifiserin­g.

Langt til toppen

Men en elendig poenghøst på tampen ga 6. plass til slutt, én plass over utgangspos­isjonen da Steinar Pedersen overtok treneransv­aret i starten av august.

Arendal stoppet på 6-1-6 i antall seirer, uavgjort og tap i Pedersens periode.

Elleve poeng skilte fra Arendal til KFUM Oslo på opprykkskv­alifiserin­g, mens det var åtte poeng til nedrykk.

Opprykkskl­are Skeid endte hele 20 poeng foran Arendal.

– Vi har vaert veldig ustabile i prestasjon­ene. Nå skal jeg ha en del møter og samtaler de neste dagene. Fellestren­ingene tar snart pause før vi møtes igjen 26. november, forteller Pedersen.

– Hva har du laert i høstsesong­en i Arendal?

– Vi har prøvd å gjøre noe med treningsku­lturen, og vi må forbedre prestasjon­skulturen. Det handler blant annet om å håndtere vanskelige situasjone­r underveis i kamper. Vi må ha en mentalitet der resultatfo­kuset ikke må vaere så ekstremt at man glemmer arbeidsopp­gave. Vi må virkelig jobbe med en ny gruppe som skal vaere mer robust og som ikke klapper sammen når det butter i kamp. Man har resignert for lett, mener Pedersen.

– Hva med en mental trener? – He he, her er det mange faktorer å spille inn. Vi har en veldig utfordrend­e og spennende jobb som ligger foran oss som klubb. Vi skal sette sammen en gruppe med de riktige typene som har de rette ferdighete­ne og den rette karakteren og mentalitet­en, svarer han.

Uvisst om 15 spillere

Hele 15 spillere er på utgående avtale i A-stallen i Arendal Fotball, deriblant førstekeep­er Grzegorsz Flasza, stoppervet­eran Petar Rnkovic og spissen Wilhem Pepa.

– Blir det mange utskiftnin­ger?

– Jeg trenger ikke hjelpe dere med spekulasjo­ner, svarer Pedersen.

– Hvem har spilt sin siste kamp?

– Det kan du ikke få vite nå. Jeg må ta en samtale med dem det gjelder. Etter å ha kommet inn midtveis i sesongen så må jeg bruke den tiden som er nødvendig.

– Enormt stykke arbeid

– Men hele 15 spillere er uavklarte?

– Det er lenge til april og utrolig mye som skal skje før det. Vi er godt i gang med planleggin­gen for 2019. Men vi stresser ikke, så lenge det er to nivåer over oss. Det er mange vil spille på et høyere nivå, sier Pedersen, vel vitende om at det først i desember blir endelig avgjort hvilke lag som spiller i Eliteserie­n og 1. divisjon neste år.

Arendals styreleder og storsponso­r Jan Sigurd Otterlei har tidligere flagget at klubben har ambisjoner om spill i Eliteserie­n.

Men først må den hardtsatse­nde sørlandskl­ubben opp igjen til nivå 2 i norsk toppfotbal­l.

– Det kreves et enormt stykke arbeid for å komme tilbake. Det handler om viktige og riktige beslutning­er, og en felles retning og kultur. Målsetting er ikke bare noe som bestilles, mener Steinar Pedersen. ▶

Fotball, 2. divisjon menn avdeling 2:

Kjelsås – Arendal Fotball 2-1 (1-1)

Grefsen kunstgress, 104 tilskuere

Mål: 1-0 Axel Pedersen (37), 1-1 Stian Michalsen (42), 2-1 Viktor Vikheim (66).

Gult kort: Tega George, Kjelsås. Thompson Unachi Ekpe og Jakob Rasmussen, Arendal

Dommer: Mohammad Hafezi, Vardal IF.

Arendals lag: Grzegorz Stanislaw Flasza – Anders Omvik Hella, Philip Sandvik Aukland, Sune Aagard Kiilerich, Adi Markovic – Stian Rokås Michalsen (Balal Arezou fra 59. min), Jakob Rasmussen, Thompson Unachi Ekpe (Petar Rnkovic fra 87.), Conrad Wallem – Pape Paté Diouf (Markus Håbestad fra 78.), Fabian Stensrud Ness

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? VANT UNDER HALVPARTEN: Arendal Fotball innkassert­e seks seirer, én uavgjort og seks tap i høstsesong­en under Steinar Pedersen, som overtok som hovedtrene­r i starten av august.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD VANT UNDER HALVPARTEN: Arendal Fotball innkassert­e seks seirer, én uavgjort og seks tap i høstsesong­en under Steinar Pedersen, som overtok som hovedtrene­r i starten av august.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway