Agderposten

AUSTARHEIM­SAKEN

-

▶I 2005 kjøpte Odd og Hilde Austarheim tomten Gibraltarb­akken 8. på toppen av Tyholmen i Arendal.

▶ Siden har de slåss for å få bygget bolig på tomten, hvor et mindre hus sto til 1960-tallet.

▶I juli 2016 fattet kommunen administra­tivt vedtak om å gi dispensasj­on og byggetilla­telse for en bolig der grunnflate­n er økt fra godkjente 60 til 89 kvm, og totalt gulvareal økt fra 140 til 226 kvm (inkl. garasje).

▶Da ble det bråk: Kraftig kritikk fra politikern­e i kommunepla­nutvalget som påpekte at saken har stor offentlig og politisk interesse og skulle vaert avgjort politisk.

▶I oktober 2016 opphevet så rådmannen det administra­tive vedtaket. Dette ble påklaget av Austarheim – men ble i juni 2017 stadfestet av Fylkesmann­en.

▶Dette vedtaket fra Fylkesmann­en er endelig og kan normalt ikke påklages, men Austarheim sendte via sin advokat en såkalt «omgjørings­begjaering» til Fylkesmann­en – med henvisning til at det var anvendt feil rettsforst­åelse fra både kommunen og Fylkesmann­ens avgjørelse.

▶I oktober 2018 foreligger omsider Fylkesmann­ens avgjørelse på Austarheim­s omgjørelse­sbegaering: Høyst uvanlig vedtar Fylkesmann­en å oppheve både sitt eget vedtak om stadfestin­g – og kommunens administra­tive vedtak om opphevelse av den første, administra­tive byggetilla­telsen. Dermed er det likevel det administra­tive vedtak av 1. juli 2018 med dispensasj­on og byggetilla­telse som gjelder.

Mer på agderposte­n.no

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway