Agderposten

Millioners­tatning igjen?

-

Odd Austarheim sier han forventer at Arendal kommune kommer med tilbud om en skikkelig kompensasj­on for utgifter og ulemper med den snart 13 år gamle byggesaken. Men vil ikke svare på hvor stort det må vaere for at han skal godta det.

- Du har jo tidligere fått millioners­tatning fra Arendal kommune for urimelig forskjells­behandling i en byggesak i Rådhusgata. Hvor mye vil du kreve i erstatning denne gang? - Ordfører og Rådmann må nå snakke sammen og komme med et forslag til en «minnelig ordning» med oppreisnin­g og erstatning. Da vil vi se på dette og vurdere om vi skal godta det, svarer Odd Austarheim.

Som uttrykker stor lettelse over at den langvarige byggesaken nå endelig er avgjort.

- Tragisk

- Hva er din kommentar til denne prosessen? Saken har jo pågått nesten helt siden dere kjøpte tomten i 2005?

- Det er tragisk at ordfører og rådmann med sine jurister, ikke kan følge opp egne, tinglyste avtaler, svarer Austarheim.

For to år siden sto Austarheim frem og påtalte at han gjennom en årrekke følte seg motarbeide­t ikke bare av navngitte politikere, men også av kommunens saksbehand­lere i byggesaken.

Austarheim inngikk i 2012 forlik med Arendal kommune etter å ha blitt nektet kvist på leilighets­gården i Rådhusgata 8, der naboen året etter fikk tillatelse til tilsvarend­e kvist.

Etter først å ha krevd 5 mill, aksepterte Austarheim for å få avsluttet saken, et forlik der kommunen betalte tett på 1 million kroner.

 ?? FAKSIMILE FRA 7. SEPTEMBER 2012 ?? FIKK MILLIONERS­TATNING I 2012: Davaerende ordfører Einar Halvorsen og Odd Austarheim.
FAKSIMILE FRA 7. SEPTEMBER 2012 FIKK MILLIONERS­TATNING I 2012: Davaerende ordfører Einar Halvorsen og Odd Austarheim.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway