Agderposten

Esenteret

- Ingmar Brokka Rike ingmar@agderposte­n.no

senter og oppleve at julen ikke er på plass. Ved å gjøre det så godt som mulig her, så kan det erstatte noe av det savnet som ville oppstått om vi ikke hadde gjort det, sier hun.

Fremskritt­spartiets ordførerka­ndidat i Grimstad, Lene Langemyr, var med sin partikolle­ga på rundturen. Langemyr ble imponert over det hun så på krisesente­ret.

– Jeg har aldri besøkt et krisesente­r før. Det er svaert laererikt å møte disse menneskene som hver eneste dag arbeider med kvinner i krisesitua­sjoner, sier hun.

Søker midler til jul

Holst-Pedersen forteller at krisesentr­ene i alle år har vaert avhengig av at det har blitt gitt gavemidler i forhold til julefeirin­gen. Hvert år søker senteret på Gjensidige-midler og dette gir økonomi til å gi det lille ekstra i julen.

– Det er midler som dekker opplevelse­r. Vi drar for eksempel på julekonser­ter og vi kan lage juleverkst­ed. Så har vi en egen gruppe som tar seg av jula. De lager et program som består av alle slags aktivitete­r. For eksempel baking og produksjon av julepynt. Hvilke aktivitete­r vi satser på er litt avhengig av om det er barn her, eller om det bare er voksne her. Vi prøver å tilrettele­gge så godt vi kan slik at vi får gode juleforber­edelser gjennom hele desember, i tillegg til selve julefeirin­gen, avslutter hun. ▶

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway