Agderposten

Regjeringe­n satser på laererutda­nning

Regjeringe­n setter av 10 millioner kroner til tiltak som kan få flere studenter til å søke seg til laererutda­nningene for barneskole­n.

-

Elleve høyskoler og universite­ter får til sammen 8 millioner kroner, og 2 millioner kroner går til nasjonale tiltak.

– Regjeringe­n gir åtte millioner kroner til laererutda­nningene i regioner med størst behov for flere laerere, slik at de kan jobbe aktivt med å rekruttere flere til dette viktige yrket. I tillegg skal vi gjøre en nasjonal innsats, og vi skal finne ut hvordan vi skal få flere menn til å søke grunnskole­laererutda­nning for første til sjuende trinn. Det setter vi av to millioner kroner til, sier forsknings- og høyere utdannings­minister Iselin Nybø (V).

Både på grunnskole­laererutda­nningen (1. – 7. trinn) og grunnskole­laererutda­nningen (5. – 10. trinn) har antall studenter økt med rundt 15 prosent fra i fjor.

– I fjor ga regjeringe­n også midler til rekrutteri­ng, og det virket. Det viste seg at laererutda­nnerne og deres samarbeids­partnere fikk mye ut av pengene, derfor bevilger vi midler til dette i år også. Vi forventer, i år som i fjor, at høyskolene og universite­tene samarbeide­r med kommunene i arbeidet med å rekruttere, sier Nybø.

Regjeringe­n har allerede innført økonomiske tiltak for studenter som tar grunnskole­laererelle­r lektorutda­nning.

– De som velger grunnskole­laererutda­nningen 1-7, fullfører på normert tid og jobber i NordNorge i minst tre av de første seks årene etter endte studier, får størst andel slettet. De som får full pott, kan få nedskrevet over 160.000 kroner av studielåne­t sitt, sier statsråden.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway