Agderposten

Löfven nekter å gi opp regjerings­planer

-

Statsminis­ter Stefan Löfven måtte gi opp i sin første runde med sonderinge­r for å skaffe Sverige en regjering, men gir ikke opp av den grunn.

Löfven avsluttet sist mandag sitt sonderings­oppdrag og slår fast at det denne gangen ikke var nok fremgang til å fortsette diskusjone­n.

– Men det innebaerer ikke at jeg har gitt opp, og at det ikke finnes noen muligheter i fremtiden, sa han på en pressekonf­eranse i Oslo onsdag.

– Jeg ser stadig muligheter for å kunne danne regjering. Men det er ganske låste posisjoner akkurat nå som det ikke er så lett å komme seg ut av. Det tar ganske enkelt litt tid, slo Socialdemo­kraternas leder fast.

Han leder for tiden et forretning­sministeri­um, ettersom verken han selv eller Moderatern­as Ulf Kristersso­n hittil har lyktes med å sette sammen en regjering som Riksdagen kan godta etter valget 9. september.

– De samtalene jeg har hatt bilateralt med de ulike partiene og gruppering­ene, har vaert saklige, åpne og pragmatisk­e. Men jeg ser ikke noen rask løsning, sa Löfven.

Han vil foreløpig ikke konkludere med at prosessen ender med nyvalg, slik mange eksperter tror.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway