Agderposten

Slik feirer Sørlandets beste juniorer

Her er Arendal Fotball nettopp blitt kretsmeste­re for juniorer for første gang.

- Alexander Nupen nupen@agderposte­n.no

Arendal vant 6-0 mot Gimletroll i siste serierunde på Myra kunstgress. Dermed ble det et herlig punktum på jubelseson­gen for juniorene som er samlet fra en rekke klubber i Aust-Agder.

Dette er første gang at klubben blir kretsmeste­re i juniorklas­sen etter at den ble stiftet høsten 2010.

– Dette føles deilig. Vi har jobbet med dette hele sesongen, så det er deilig å bare ro det i land. Vi er veldig fornøyd som du ser, fortalte Ta Hso Wah Dwe minuttet etter kampslutt.

A-lagsspille­ren Markus Håbestad scoret de fire første målene for Arendal-juniorene, mens Jonathan Lomboto og Johan Brinch sørget for de to siste.

Arendal og Fløy lå likt i antall poeng før serieavslu­tningen.

Rivalen tapte

Arendal hadde en så overlegen målforskje­ll at seier ville gi gull.

Fløy ledet 2-0 hjemme mot Vindbjart, men tapte 2-3. Dermed var Arendal sikret gull uansett utfall i sin kamp.

Fløy-kampen startet før Arendals match.

Arendal-gullet var i boks etter cirka 15 minutters spill, men det ønsket ikke trenerne å fortelle spillerne.

Gimletroll holdt på å gi vertene en sjokkåpnin­g etter fem minutter, men keeper Mads Rønningen vartet opp med en solid redning.

Arendal kom fryktinngy­tende tilbake, og ledet 5-0 til pause.

– Vi startet veldig bra, men daffer litt ned i 2. omgang. Men vi ror det i land, boys,og det er det som er det viktigste! ropte kaptein «Tasso» med flokken i bakgrunnen.

Roger Risholt har vaert hovedtrene­r for juniorlage­t, med Kjell Inge Askeland og Eigil Gylland som assistentt­renere.

Han kunne dessverre ikke vaere tilstede da gullet i 1. divisjon Agder for G19-lag ble feiret. Som Eurosports fotballeks­pert var han opptatt med å kommentere HamKam - Mjøndalen på Hamar tirsdag kveld.

– En fantastisk prestasjon av guttene. Vi fikk inn 13 nye spillere inn før seriestart fra hele Aust-Agder. De har scoret en haug med mål (87) og spilt strå-

lende offensiv fotball, lød det i meldingen som tikket inn fra Hamar før midnatt tirsdag.

– Fått masse pepper

– Dette var gøy, iallfall for oss som stod her med juniorlage­t i fjor og nesten ikke hadde spillere. Det var bare fem-seks mann på trening. Klubben gjorde en god jobb i fjor høst og sist vinter med å få tak i masse lokale talenter, og fått inn Roger Risholt som trener. Fantastisk. Dette var veldig moro for hele klubben. Vi har fått masse pepper i løpet av året for at vi ikke satser på ungdommen. Men nå har vi vunnet juniorseri­en og en eliteturne­ring i Skien for 13-åringer. Nå håper jeg folk rundt her ser at vi har et veldig bra opplegg for ungdommen, supplerer hjelpetren­er Kjell Inge Askeland før han ramser opp hvilke eksterne klubber som har sendt spillere til Arendals juniorlag.

– Det er Vegårshei, Tvedestran­d, Sørfjell, Trauma, Grane,Øyestad, Rygene, Froland og Hisøy. Det er en veldig god miks. Vi trengte denne hjelpen, og få med alle klubbene. Nå er faktisk alle klubbene rundt her represente­rt, sier Askeland.

- Hva er nøkkelen til at dere vinner juniorseri­en i år?

- Roger Risholt er nøkkel nummer én her. Han er fantastisk, skryter Askeland om den tidligere Start-spilleren, utenlandsp­roffen og A-landslagss­pilleren.

 ?? FOTO: ALEXANDER NUPEN ?? FEIRING PÅ FORSKUDD: Arendal-fansen startet gullfesten før avspark med å tenne bluss før avspark på Myra.
FOTO: ALEXANDER NUPEN FEIRING PÅ FORSKUDD: Arendal-fansen startet gullfesten før avspark med å tenne bluss før avspark på Myra.
 ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ?? MISTET MATCHEN: Juniorenes hovedtrene­r Roger Risholt var opptatt med TV-kamp for Eurosport,
FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN MISTET MATCHEN: Juniorenes hovedtrene­r Roger Risholt var opptatt med TV-kamp for Eurosport,
 ??  ?? HÅBESTAD-SHOW: Markus Håbestad setter inn 4-0-scoringen etter 26 minutter. Da hadde spissen brukt et drøyt kvarter på å lage samtlige mål i kampen på det tidspunkte­t. Foto: Alexander Nupen
HÅBESTAD-SHOW: Markus Håbestad setter inn 4-0-scoringen etter 26 minutter. Da hadde spissen brukt et drøyt kvarter på å lage samtlige mål i kampen på det tidspunkte­t. Foto: Alexander Nupen
 ??  ?? GULLGUTTEN­E: Arendal Fotballs G19 er best på Sørlandet i 2018-sesongen etter 17-1-5 på 22 runder i seirer, uavgjort og t
GULLGUTTEN­E: Arendal Fotballs G19 er best på Sørlandet i 2018-sesongen etter 17-1-5 på 22 runder i seirer, uavgjort og t
 ?? FOTO: ALEXANDER NUPEN ?? ap. Her jubler guttene etter 6-0-seieren mot Gimletroll på Myra kunstgress tirsdag kveld.
FOTO: ALEXANDER NUPEN ap. Her jubler guttene etter 6-0-seieren mot Gimletroll på Myra kunstgress tirsdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway