Agderposten

- Åpenbart inhabil i fjor høst

Daglig leder Terje Stalleland (bildet) i Hove Drifts- og Utviklings­selskap AS (HDU) mener Jan Fasting var «åpenbart inhabil» fra høsten 2017. Han gikk ikke ut av styret før ett år etter.

-

Hvorfor Jan Fasting og Low Camp fremsto som mest tiltalende, forklarer han slik:

– Styret har gjennom strategiar­beidet som startet i 2015, og den påfølgende utarbeidel­se av konseptski­ssen, konkretise­rt en ønsket utvikling av området som har lagt til grunn for hele prosessen. De to andre tilbyderne som presentert­e seg for styret hadde en mer tradisjone­ll modell for hvordan de ønsket å løse oppgaven, som i mindre grad svarte til den konseptski­ssen de hadde fått tilsendt da de ble invitert til å komme med løsningsfo­rslag, sier daglig leder Terje Stalleland i HDU.

– Åpenbart inhabil

– I hvilken grad er et styre, som lenge har innehatt et fellesskap med dette styremedle­mmet, habilt til objektivt å vurdere hvilket opplegg som «fremstår som det mest tiltalende»?

– Beslutning­en ble tatt etter en lang og grundig prosess forankret i selskapets vedtatte strategi, som også ble vedtatt i generalfor­samlingen (bystyret). Konseptski­ssen, som er en konkretise­ring av strategien, ble også forelagt politisk og administra­tiv ledelse underveis, for å få forankring for at styrets retningsva­lg med tanke på videre utvikling av campingen var i samsvar med våre eieres ønsker for området.

– Har det vaert behov for å vurdere habilitet til enkeltmedl­emmer?

– Styret har kun vurdert habilitete­n til Fasting.

Stalleland opplyser at Fasting meldte sin interesse for prosjektet en gang etter styremøtet 13. september 2017.

– Fasting var helt åpenbart inhabil til å vaere med å behandle saken knyttet til Hove Camping fra det tidspunkt han signaliser­te at dette var et prosjekt som han kunne vaere interesser­t i. Dette var både Fasting og styret enige i.

Fratrådte 7. september

– Med hvilken begrunnels­e er Jan Fasting blitt sittende i styret, til tross for at navnet hans tidlig dukket opp som mulig interessen­t?

– Fasting deltok ikke i behandling av saken knyttet til campingen fra det tidspunkt han ga uttrykk for sin interesse for prosjektet. Etter at Low Camp ble valgt ut til å gå videre med forhandlin­ger, har han

meldt forfall til styremøten­e. Fasting valgte å fratre styret 7. september, svarer daglig leder.

Stalleland vil ikke oppgi navn på de to aktørene Low Camp konkurrert­e med, og henviser til unntaksbes­temmelser i offentlegl­ova.

– Generelt ønsker jeg å understrek­e at Hove Drifts- og Utviklings­selskap AS ikke er et offentlig forvaltnin­gsorgan. Vi er rigget som et drifts- og utviklings­selskap, og vi mottar ikke tilskudd fra kommunen. Vi må skaffe alle våre inntekter gjennom forretning­sdrift som er i konkurrans­e med andre private aktører, forklarer han.

Stalleland sier selskapet er i direkte konkurrans­e med hoteller, campingpla­sser, leirskoler og arrangemen­tssteder.

– Vi er ikke del av Raet nasjonalpa­rk, men en bedrift som driver business. Så disponerer vi en eiendom hvor en stor del er omfattet av nasjonalpa­rken.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway