Agderposten

Ser dere at dette kan vaere med på å skape mistillit?

- Maurith J. Fagerland, Edward Terjesen og Andreas Arff Arendal Fremskritt­sparti.

Åpent brev til Hove drift og utvikling (HDU): Vi er mange som er glade i Hove. Felles for mange av oss er at vi godt kan ønske velkommen noe mer utvikling av stedet enn det det tidligere har vaert adgang til; i de periodene noen av oss har hatt vogn der ute har vi hatt inntrykk av at det meste har vaert vanskelig. Da på grunn av vernebeste­mmelsene. Vi i FrP er jo også glad i at ting skjer, og vi ønsker gjerne naeringsin­teresser velkommen.

Om dette i tillegg kan gavne kommunen, og kommunens innbyggere, er ingen ting bedre. Men om det fører til at den «vanlige mann i gata» blir skadeliden­de, er ikke fasit like gitt.

Så ja, utvikling er en god ting- ofte. Men det har i denne prosessen, etter at den «smalt» i media, for det var DET den gjordetegn­et seg ett bilde som gjør at vi blir spørrende. De største spørsmålen­e knytter seg til det som nå har fremkommet som plan for stedet. Dernest til den informasjo­nen som underveis har blitt gitt til både politikern­e som har delegert myndighet til Hove Drift og Utvikling (HDU), og ikke minst den informasjo­nen som har gått til de som camper der ute og Arendals befolkning.

Men i dette

knytter det seg også noen spørsmål til formalia. Vi har mottatt kopi av referater fra styremøter i HDU som oversendt fra HDU til interesseg­ruppen for Hove Camping. Vi vil også knytte noen spørsmål til disse.

1. På hvilken måte fikk politikere informasjo­n om utviklinge­n gjennom 2017 og 2018? Ja, vi vet kommunen har politikere i styret. Men alle de andre?

2. Når ble den planen som nå foreligger formidlet til politikern­e i Arendal? Både i forhold til samarbeids­part, planen i seg selv og konsekvens­ene for de fastcamper­ne som nå bruker stedet.

3. Referater (som for øvrig tydelig er beskåret og innhold tatt ut enkelte steder) viser at det i sak 09/18 ble konstatert inhabilite­t ift styremedle­m Jan Fasting. Vi antar hans inhabilite­t skyldes at han var en av interessen­tene v/Low Camp AS. Det fremgår ikke hvilken dato dette møtet fant sted, siden første del av referatet er tatt bort. Når fant dette møtet sted?

4. I sak 35/18 fremgår Low Camp AS som en av tre aktører som fremdeles er aktuelle. Jan Fasting er med i styret OG en av to som oppgis som eiere av Low Camp AS, og erklaeres også nå inhabil under behandling­en. Hvem de to andre aktørene er, synes fjernet. Dette møtet fant sted 05.06.18. På dette tidspunkt går man fullt inn i forhandlin­ger med Low Camp. Hvorfor er det i etterkant av dette skrevet kontrakter med nye langtidsle­iere, der denne planen ikke nevnes med ett ord- til full pris? På ett tidspunkt man allerede langt på vei VET at vedkommend­e ikke vil kunne benytte stedet neste sommer?

5. Har HDU vurdert å dra inn campere og lokalbefol­kning inn i planleggin­g, ved f,eks åpne møter? Har HDU vurdert løsninger der campere og investorer kunne eksistert side ved side, eventuelt og om dette tvang seg fram, ved en gradvis utfasing av fastcamper­e i naturlig og ønsket takt, samtidig som det ikke tas inn nye fastcamper­e? Ser HDU at denne tilnaermin­gen kunne gjort hele prosessen mykere og gitt mye mer velvilje ved at ALLE føler seg som en del av forankring­en i det man endelig bestemmer seg for?

6. Til sist; Jan Fasting synes å ha vaert med i styret for HDU hele veien mens dette ble drøftet. At han er fravaerend­e når vedtak fattes, betyr ikke mye i praksis. Ser dere at dette kan vaere med på å skape mistillit?

 ?? ARKIVFOTO: FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? MISFORNØYD­E: En rekke brukere av Hove Camping sto tidligere frem i Agderposte­n og protestert­e blant annet mot fremgangsm­åten som ble brukt i forbindels­e med de nye Hove-planene. I dette innlegget stiller Frp-politikern­e spørsmål rundt prosessen.
ARKIVFOTO: FOTO: ELISABETH GROSVOLD MISFORNØYD­E: En rekke brukere av Hove Camping sto tidligere frem i Agderposte­n og protestert­e blant annet mot fremgangsm­åten som ble brukt i forbindels­e med de nye Hove-planene. I dette innlegget stiller Frp-politikern­e spørsmål rundt prosessen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway