Agderposten

Lukket prosessen for å unngå støy

Styret i Hove Drift ønsket ro i prosessen med å finne en samarbeids­partner for å utvikle området. Støyen som nå kom i etterkant, kunne skremt bort potensiell­e aktører, fortalte styreleder­en i bystyret.

- Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

Politikern­e har etterlyst informasjo­n om planene for Hove camping, etter at det ble kjent at Hove Drift- og Utviklings­selskap har inngått avtale med LowCamp, eid av Jan Fasting og Vebjørn Teigen Haugrud om utvikling av området.

Både styreleder Ingunn Kilen Thomassen i Hove Drift, og Jan Fasting i LowCamp, holdt en orienterin­g for de av bystyremed­lemmene som fortsatt hadde anledning til å sitte videre etter drøyt åtte timer i bystyresal­en torsdag ettermidda­g.

Også campingfol­ket som må flytte fra området møtte opp, men ordføreren gjorde det klart at det kun var bystyrets medlemmer, som hadde bedt om orienterin­gen, som kunne stille spørsmål.

Jan Fredrik Sissener (H), mente presentasj­onen var oppklarend­e, men viste til at da gruppelede­rne ble orientert om planene i juni, ble det sagt at campinggje­stene skulle få varsel i god tid, og at prosessen skulle vaere så åpen som mulig.

– Styret valgte et rådgivning­sselskap som gikk skjult ut, men det var et alternativ å gå åpent ut, påpekte Sissener.

Kunne skremt bort aktører

Styreleder Thomassen forklarte at styret ønsket ro i denne delen av prosessen.

– Hadde vi annonsert etter aktører, ville fått den støyen vi har fått nå, allerede da. Det kunne skremt bort potensiell­e aktører, fortalte styreleder­en.

Rune Saevre (SV) fulgte opp og mente at det var en mangel på politisk deltakelse i prosessen.

– Det ble en gal rekkefølge her, det burde først vaert utarbeidet regulering­splan, og så kunne aktørene som svarte til formålet i regulering­splanen blitt plukket ut, og vi hadde fått en politisk prosess, mente Saevre.

– Nei, jeg kan ikke vaere enig i det, svarte Thomassen, og fortsatte:

– Hadde regulering­splanen foreligget først, kunne vi risikert at ingen ønsket å bli med på planene. Da hadde vi sittet med kostnadene og ikke hatt investorer, sa hun.

Nå er neste steg en privat regulering­splan som LowCamp skal få utarbeidet. Og den skal behandles politisk.

Til de av bystyret som følte seg forbigått så langt i prosessen, dro Thomassen linjen helt tilbake til opprettels­en av Hove Drift for 17 år siden.

– Det var bystyrets inten- sjon at det skulle etableres et utviklings­selskap som nettopp skulle utvikle Hove-området, og det var et ønske om å få private interessen­ter med som skulle ha inntjening på investert kapital, fortalte hun.

Gjestene ble orientert

Hun gikk også gjennom Jan Fastings habilitet som styremedle­m, som Agderposte­n nylig omtalte, og fortalte at det nettopp var hans bakgrunn og kompetanse som utvikler av aktivitete­r og overnattin­g i naturen, som gjorde at han ble valgt inn i styret.

Hun mente også som hun tidligere har fremholdt, at de faste campinggje­stene ble orientert om at det kunne bli endringer, og at de ikke burde foreta noen investerin­ger som de senere kunne komme til å måtte fjerne.

De kunne først få endelig beskjed da avtalen med LowCamp var undertegne­t, og de fikk epost om dette klokken sju morgenen etter avtaleinng­åelsen, mens mediene ble varslet en halv time senere.

Har hatt ryggdeknin­g

Selv om de menige bystyremed­lemmene ikke ble orientert direkte, mener Kilen Thomassen at Hove Drift hele veien har hatt ryggdeknin­g både i de føringene som ble lagt i prosjektsk­issen og møter med administra­sjonen og politisk ledelse i kommunen.

Selv om det i bystyret torsdag kveld var spørsmål om prosessen, var det almen tilfredshe­t med orienterin­gen og at runden var oppklarend­e.

Når regulering­splanen kommer opp til politisk behandling får hele bystyret legge føringer, men ut ifra de formålet som er lagt ned i prosjektsk­issen og som regulering­splanen trolig vil bygge på.

 ??  ?? INTERESSEN­TER KUNNE BLITT SKREMT VEKK: Det var vikrig å kjøre en lukket prosess for å unngå støy, fortalte styreleder Ingunn Kilen Thomassen i Hoved Drift, da hun orienerte bystyret om planene for Hove camping.
INTERESSEN­TER KUNNE BLITT SKREMT VEKK: Det var vikrig å kjøre en lukket prosess for å unngå støy, fortalte styreleder Ingunn Kilen Thomassen i Hoved Drift, da hun orienerte bystyret om planene for Hove camping.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway