Agderposten

Ropstad bør ikke bli leder etter hans illojalite­t

- Nils-Petter Enstad

Både Tormod Vågsnes og jeg er kommet såpass langt i livet at vi bør vaere forsiktige med å bruke alder – eller mangel på alder - som et argument i personalde­batter.

Når det er sagt: Jeg er enig i hans konklusjon om at dersom så galt skulle skje at KrF vil trenge en ny leder etter landsmøtet til fredag, bør ikke han hete Kjell Ingolf Ropstad. Dette begrunner jeg ikke med hans alder, men den illojalite­t han har vist mot sittende leder i denne prosessen, og enda mer med den store politiske naivitet han har vist i sin argumentas­jon for at KrF bør gå i regjering med Frp. I foredrag etter foredrag har han påstått at partiet nå har «en historisk mulighet» til å få endret abortloven i skjerpende retning. Han vet like godt som alle andre at det ikke er sant. Abortloven endres ikke ved at statsminis­teren kommer med noen svevende utsagt at «dette må vi kunne snakke om». Den endres heller ikke ved at Høyres gruppelede­r i Stortinget sier det samme, like svevende og uforplikte­nde.

Ropstad vet også at verken Venstre eller Frp vil vaere med på en slik endring, og han vet at dersom det utrolige skulle skje og regjeringe­n legger fram en proposisjo­n for Stortinget om dette, vil Høyres gruppe vaere den første som feiger ut så fort debatten hardner litt til. (Red. anm: Tormod Vågsnes har senere beklaget sin utalelse om Ropstad. Se innlegg denne side).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway