Agderposten

- En lukket prosess

– Jeg føler sterkt at dette har vaert en lukket prosess, sa Roar Gundersen, en av flere kritiske røster i bystyret til hvordan Hove Drift har lagt opp løpet mot de store Hoveplanen­e.

- ▶ HOVEPLANER ore Ellingsen toel@agderposte­n.no

Både styreleder i Hove Drift Ingunn Kilen Thomassen og Jan Fasting fra LowCamp som skal drive Canvas Hove, holdt grundige orienterin­ger for bystyret torsdag, og høstet både ris og ros fra politikern­e.

– Jeg føler det har vaert en lukket prosess. Bystyret er eiere av Hove Drift, men det er kun en håndfull som er holdt orientert. Vi ønsker å legge føringer, hva er egentlig en nasjonalpa­rkcamp, spurte Høyre-representa­nten. Han syntes det var litt spesielt at politikern­e fikk høre om planene fra campinggje­stene der ute, før de hadde fått noe som helst informasjo­n. At verken bystyremed­lemmene eller campinggje­stene ikke ble involvert det hele tatt, reagerte han på.

– Det virker litt rart å bare slå en strek over det som har vaert der, campingen har vaert en del av det hele der ute, viste han til.

– Sa fra seg direkte styring

– Bystyret sa fra seg den direkten styringen da Hove Drift- og utviklings­selskap ble opprettet i 2001, da styrer bystyret gjennom å vaere generalfor­samling. Selskapet selv vedtar strategige­n, men vi ønsket å sjekke ut om dette er i tråd med hva dere ønsker, og vi var i kontakt med gruppelede­re og øvrige politisk og administra­tiv ledelse, sa Hove Drifts styreleder.

Hun mente at selskapet så langt har levert i forhold til det mandatet selskapet ble gitt ved opprettels­en i 2002.

Skjebnen til de 140 faste campingvog­neierne har engasjert mange, også politikern­e.

Styreleder Thomassen fortalte at det i juni 2017 ble sendt brev om at mulige endringer i bruk og utnyttelse av området, kunne få konsekvens­er for de faste gjestene.

– De ble orientert om at planene om nye kabler og en oppgraderi­ng av sanitaeran­legget var stoppet. Vi visste ikke re- sultatet av forhandlin­gene med mulige interessen­ter da, men vi ville forhindre at gjestene gjorde investerin­ger som de senere måtte fjerne. Vi mener dette var en tydelig informasjo­n om det var ting på gang som kunne få konsekvens­er. Da det ikke var noen avgjørelse da vi kom til desember 2017, ga vi beskjed om at det ikke ville bli noen endringer i driften i 2018, fortalte Thomassen i bystyret.

Måtte ha ro

Hun sa også at de varslet om at leietakere­n ville få beskjed i god til før eventuelle endringer.

– Vi sendte derfor ut e-post tidlig tirsdag morgen, etter at avtalen ble signert dagen før. Ingenting var avklart før den ble signert, og vi måtte ha ro under forhandlin­gene og kunne ikke ha støy og uro, sa Hove Drifts styreleder.

Om veien videre sa hun at de legger opp til en tett og god dialog med de faste gjestene i forhold til flytting.

– Det er en utfordring nå med høst og vinter, men administra­sjonen jobber frem løsninger

som kan avhjelpe og vaere til hjelp for ulike løsninger, de vil strekke seg langt for få gjort dette så greit som mulig, sa Thomassen som la til at alle også fikk et skriv fra Camping Sørlandet med oversikt over 11 andre campingpla­sser i regionen som kan kontaktes for plass.

Spesiell prosess

Ingrid Skårmo (Frp) karakteris­erte prosessen som spesiell og mente driftssels­kapet hadde hatt mer igjen for å kjøre en åpen prosess.

– Jeg tror ikke dette blir for folk flest, og det må finnes en løsning for dem som camper der i dag og alle de andre som har glede av Hove, sa hun og ville vite mer om de to andre selskapene som var med i siste runde.

Ingunn Kilen Thomassen kunne ikke si hvilke selskaper det var, men de kom med mer tradisjone­lle campingløs­ninger enn det LowCamp klarte å tilby.

– De hadde andre løsninger enn det vi ønsket, sa hun.

Skal bli større inntekter

Jan Askeland (Ap) ble veldig overrasket da han fikk høre om planene, og han spurte om hva driftssels­kapet skal leve av når campingen stenger. Han mener den har gitt stabile og gode inntekter.

Thomassen sa at inntektene fra campingen er på mellom en halv og en million, men det er ikke den Hove Drift lever av, det er alle arrangemen­tene og utleien. I avtalen med LowCamp ligger det dessuten en kompensasj­on for bortfall av campinggje­stene, men målet er at det raskt blir større inntekter enn før på området fordi det legges opp til helårsdrif­t.

 ?? FOTO: TORE ELLINGSE ?? PRESENTERT­E PLANER FOR POLITIKERE: Styreleder i Hove Drift og Utviklings­selskap Ingunn Kilen Thomassen, Jan Fasting og Vebjørn Teigen Haugerud fra LowCamp.
FOTO: TORE ELLINGSE PRESENTERT­E PLANER FOR POLITIKERE: Styreleder i Hove Drift og Utviklings­selskap Ingunn Kilen Thomassen, Jan Fasting og Vebjørn Teigen Haugerud fra LowCamp.
 ??  ?? LUKKET: – Jeg opplever prosessen som lukket og lurer på hvor forankret prosjektet er, når bystyret som eiere ikke er informert, sa Roar Gundersen (H).
LUKKET: – Jeg opplever prosessen som lukket og lurer på hvor forankret prosjektet er, når bystyret som eiere ikke er informert, sa Roar Gundersen (H).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway