Agderposten

– Uaktuelt å innskrenke abortloven

- ▶ Marit Elisabeth Strand maes@agderposte­n.no

Helsepolit­isk talsperson Åshild Bruun-Gundersen er glad for KrFs veivalg, men kommer aldri til å gå med på noen innskrenki­ng av dagens abortlov.

KrFs nestleder og kandidat til å bli partiets neste leder, Kjell Ingolf Ropstad, sier til pressen at han vil i gang med regjerings­forhandlin­ger med Høyre, Frp og Venstre så fort som mulig.

Stortingsr­epresentan­t og helsepolit­isk talsperson Åshild Bruun-Gundersen (Frp) gleder seg over resultatet av KrFs landsmøte, og mener Frp og KrF er enige om flere store saker. Men i abortsaken vil hun ikke imøtekomme KrF på noe som helst vis:

– Å få barn er en stor og forplikten­de beslutning. Vi er alle ansvarlige for våre egne handlinger, verdier og valg. Men det gir oss ingen rett til å mene noe om dette på vegne av andre. Vi har ikke forutsetni­nger for å forstå alle andres livssituas­joner. Derfor står jeg fast på dagens abortlov og overlater beslutning­ene om å sette barn til verden fullt og holdent over til familiene selv, skriver hun på Facebook.

– Abort er ikke en sak som egner seg i et spill om KrFs retningsva­lg. Frps representa­nter er fristilte i slike spørsmål, og kan stemme etter egen overbevisn­ing og samvittigh­et, utdyper Bruun-Gundersen overfor Agderposte­n.

Hun viser til at eldreomsor­g og samferdsel er saker Frp og KrF vil finne felles løsninger for.

– Tror du det er sannsynlig at KrF kan få tre statsråder i Solberg-regjeringe­n?

– Det har jeg ingen formening om. Nå er dette først og fremst opp til partileder­ne, sier hun.

– Hva synes du om Kjell Ingolf Ropstad som partileder?

– Jeg skal vaere veldig forsiktig å uttale meg om ledervalg i andre partier, men Kjell Ingolf er en ryddig og fin fyr som jeg gleder meg til å samarbeide med, sier Bruun-Gundersen.

 ??  ?? GLAD FOR RESULTATET: Åshild Bruun-Gundersen (Frp) gleder seg til tettere samarbeid med Kjell Ingolf Ropstad (KrF).
GLAD FOR RESULTATET: Åshild Bruun-Gundersen (Frp) gleder seg til tettere samarbeid med Kjell Ingolf Ropstad (KrF).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway