Agderposten

Målgaranti i rundens storkamp

Arsenal mot Liverpool har vaert ensbetyden­de med full målfest og fotballfyr­verkeri de siste sesongene. Merson tviler Formsterk Aubameyang

-

STIAN GRYTHAUGEN, NTB

Alt tyder på at lørdagens storkamp i Premier League blir en severdig affaere. Ikke bare møtes to angrepsvil­lige lag i solid høstform, men historien forteller også om en trend med ualminneli­g målrike oppgjør. Åtte av de ti siste møtene mellom Arsenal og Liverpool har endt med fire scoringer eller mer. I de fem siste har det blitt scoret totalt 27 (!) mål.

Det tilsvarend­e oppgjøret i London forrige sesong endte 3-3 etter et fyrverkeri av en annen omgang. Halvveis ledet Liverpool 1-0. Da lagene møttes på Anfield ble Arsenal regelrett ydmyket 4-0 av et Liverpool-lag som fyrte på samtlige sylindere. 2016/17-sesongens to møter endte henholdsvi­s 3-1 og 4-3 til Liverpool. Igjen ble kampen i London den klart mest målrike.

Frisk angrepsfot­ball blir det garantert også lørdag. Arsenal har gjort 24 mål på ti kamper så langt denne sesongen. Kun ligaleder Manchester City har flere med 27. Liverpool har til sammenlikn­ing scoret 20 ganger.

Samtidig har et formsterkt Arsenal-lag sluppet inn hele 13 mål. Det er klart flest av topplagene. Ubeseirede Liverpool har vaert langt mer gjerrige med fire. Med seier lørdag kryper Unai Emerys Arsenal-mannskap helt opp i ryggen på serietoer Liverpool. Arsenal-legenden Paul Merson tviler samtidig på at gamleklubb­en har det som skal til for å ende blant de fire beste denne sesongen.

– Jeg ser meg for meg at de får problemer mot noen av de mindre lagene, og jeg klarer ikke se for meg at de slår de store, sier han til Sky Sports.

Arsenal har hatt startprobl­emer i de aller fleste av sine kamper så langt denne sesongen. Ikke en eneste gang har mannskapet til Unai Emery ledet ved pause. Med til historien hører det at London-klubben kun har ligget under ved to anledninge­r.

Langt bedre er tallene for Pierre-Emerick Aubameyang. Måltyven står så langt bokført med 23 Premier League-kamper for Arsenal siden overgangen fra Borussia Dortmund. Fasiten viser at gabonesere­n har vaert involvert i 22 mål fordelt på 17 scoringer og fem målgivende pasninger.

Lørdag kan han gi Liverpools tittelhåp et skudd for baugen.

 ?? AP / NTB scanpix ?? Liverpool-spillerne kan få flere mål å juble for i lørdagens storkamp mot Arsenal.
AP / NTB scanpix Liverpool-spillerne kan få flere mål å juble for i lørdagens storkamp mot Arsenal.
 ?? AP / NTB scanpix ?? Pierre-Emerick Aubameyang er i form.
AP / NTB scanpix Pierre-Emerick Aubameyang er i form.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway