Agderposten

SCORET sekunder før full tid

ØIF Arendal nekter å tape denne sesongen, og etter en rotete kamp mot Kolstad stakk hjemmelage­t av med alle poengene nok en gang.

- HÅNDBALL Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

26-26 lyste resultatta­vlen da fire sekunder gjenstod av ØIF Arendals kamp mot Kolstad. Så fikk André Lindboe ballen på kanten.

ØIF Arendal vant kampen 2726, etter et drama av de sjeldne i Sør Amfi, og inntar med det igjen tabelltopp­en i eliteserie­n.

– Vi var ikke helt på topp i dag, men vi dro det i land. Det er det viktigste. Å vinne på dårlige dager. Det er ekstremt viktig og veldig deilig, og typisk topplag, sier André Lindboe til Agderposte­n etter kampslutt.

Han avgjorde kampen med under ti sekunder igjen.

– Det var en veldig rotete kamp. Vi sto bra bakover, men det skortet foran mål. I andre omgang bølget det frem og tilbake, og omgangen var preget av mye feil fra begge lag. Jeg syns jeg var helt ubrukelig i dag, men så satt jeg den avgjørende. Det er det viktigste, forteller Lindboe.

«Stygg seier»

ØIF-trener Marinko Kurtovic var glad for seieren.

– Vi tar to poeng med et herlig publikum i ryggen. «Win ugly». Jeg var litt urolig etter pausen, og vi spilte dårlig håndball. Kolstad gjorde en god taktisk kamp, og det er små marginer som gjorde at vi vant. Slike seire betyr enormt mye for spillergru­ppa, forteller Kurtovic.

André Bergsholm Kristensen og Kristijan Jurisic leverte begge svaert viktige redninger gjennom kampen.

Kurtovic hyller klubbens keeperarbe­id, etter noen sesonger der keeperspil­let ikke har vaert helt der de har ønsket det.

– De to keeperne jobber knallhardt hver dag på trening for å bli bedre, og Åsmund Strat gjør en kjempejobb. Vi har et godt keeperteam her. André startet kampen i dag tungt, men jeg valgte å la han spille videre. Da leverte han. Etter pause manglet han det siste lille som skulle til for å redde, og vi satt inn Kristijan. Vi vet at vi har mer å gå på på keeperplas­s.

Kolstad best i gang

Det var to lag som tidvis slet stort med uttelling foran mål. Det var Kolstad som fikk den beste starten på kampen

Martin Lindell satte sitt første da han utlignet til 1-1, men det var gjestene fra Trondheim som skulle ha ledelsen utover i første omgang.

Svenske Lindell var pigg med sine tunge avslutning­er, men med et forsvars- og keeperspil­l som kom sent i gang klarte ikke ØIF å utligne før det var spilt nesten 18 minutter, da Lindell satte inn 8–8.

Frem til da hadde Kolstad ledet med både to og tre mål, men etter de første ti minuttene kom også redningene til André Bergsholm Kristensen.

Det ga ØIF sjansen til å sette opp tempo i angrepet sitt, og etter 18.30 dunket Lindell inn 9–8 til ØIF.

Det var svenskens femte mål på sju forsøk, de to andre gikk i tverrligge­ren.

I de påfølgende drøye seks minuttene fulgte lagene hverandre mål for mål, mye takket vaere flere solide redninger av Bergsholm Kristensen.

Den unge målvakten vartet også opp med straffered­ning med drøye fem minutter igjen av omgangen, redning nummer åtte for hans del til da i første omgang.

I sluttminut­tene av omgangen fikk Bergsholm Kristensen enda en redning, og ØIF gikk til pause med 12-11-ledelse.

Rotete

Andre omgang startet med mål til begge lag, før ØIF økte ledelsen til 14–12 etter to minutter av omgangen.

Da hadde Bergsholm Kristensen allerede rukket å redde straffe nummer to i kampen.

Lagene fortsatte omgangen med å følge hverandre tett, og etter drøye ti minutter av omgangen var Kolstad oppe på 18–18.

Et kvarter ut i kampen ledet ØIF med to, men de røde og svarte klarte aldri å riste av seg trønderne.

Spenning

Med 22.42 på klokka tok Kolstad timeout, på stillingen 2424, og det var gjestene i angrep. Like etter gikk Kolstad opp i ledelsen 24–25.

Deretter brant ØIF sjansen til å komme opp på uavgjort igjen, før Kristijan Jurisic vartet opp med en svaert viktig redning.

Det ga ØIF igjen sjansen til å komme à jour, men Heia Pedersens skudd ble også reddet.

Nå var det drama i Sør Amfi, og Kolstad brant igjen sjansen til å ta ledelsen med to.

Med 25.13 på klokka brant Sondre Paulsen straffe, som ville brakt laget opp på uavgjort igjen.

Straffemis­sen ble oppfulgt av nok et målløst angrep, før Vidovic brakte ØIF tilbake i uavgjort, 25–25.

Med drøye tre minutter igjen på klokka gikk ØIF opp i ledelsen, da André Lindboe gjorde jobben fra straffemer­ket

Med ett minutt igjen av kampen leverte Jurisic en livsviktig redning, og ØIF gikk inn i det siste minuttet med uavgjort 2626, og nå var det ØIF som hadde ballen.

15 sekunder før slutt gikk Lindell opp, og satte skuddet til side for mål, til fortvilels­e fra de over 2.000 tilskuerne i Sør Amfi.

Heldigvis for hjemmelage­t fikk ØIF frikast, og fikk beholde ballen.

Med fire sekunder igjen på klokka satte André Lindboe inn avgjørelse­n 27–26.

??  ??
 ??  ?? FYR: André Lindboe var langt fra fornøyd med egen kamp mot Kolstad. Kantspille­ren fikk likevel aeren av å avgjøre kampen til fordel ØIF, som fortsatt ikke har taptdenne sesongen.
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ??