Agderposten

Takk til ansatte på Elim

- Ingrid Skårmo, bystyremed­lem Arendal FrP

Takk til ansatte på Elim for det velskrevne innlegget dere sendte oss politikere gjennom Agderposte­n. Slutter meg helt til det.

Ja, Arendal kommune kan vaere stolte over å ha vaert tidlig ute med å etablere bokollekti­v og dagsentre for demente. Elim med16 beboere i to etasjer innehar en kvalitet som er unik med en flott sansehage, dyr, blomster, baer og grønnsaker. Maten blir laget på institusjo­nskjøkkene­t og beboerne blir, hvis helsen tilsier det inkludert i diverse arbeidsopp­gaver både ute i hagen og inne. De spiser sammen og har en trivelig stund rundt matbordet.

Det er jo i dag en policy i vår kommune at man skal bo hjemme lengst mulig og at man skal få den hjelpen man trenger i sitt eget hjem. Det som man da ofte glemmer er alle de timene man blir overlatt til seg selv i de mange hjem. Det kalles ensomhet. Det er dokumenter­t at det som regel fører til at behovet for en sykehjemsp­lass blir mer prekaer. Det er jo også en kjensgjern­ing at eldrebølge­n i Arendal kommune er startet. Behovet for sykehjempl­asser er fort økende.To nye sykehjem er planlagt i vår kommune, men det vil allikevel fort gå noen år før disse er på plass. Det har i forbindels­e med budsjettet fremkommet ønske/behov for å legge ned Elim.

På grunnlag av dette tok jeg meg en tur ut der forleden dag. Jeg opplevde Elim som en godt vedlikehol­dt bygning med koselige møbler og bilder på veggen tilpasset beboerne. Fikk en hyggelig prat med 3 ansatte som ga meg en innføring i hvordan det er å vaere ansatt på Elim. Det var tydelig at de, til tross for travle dager elsket jobben sin. Den varmen de omtalte beboerne på var så ekte at jeg ble helt rørt. Før jeg forlot stedet var jeg inne og hilste på en beboer i sitt koselige rom omkranset av kjente kjaere bilder og møbler. Min konklusjon etter dette besøket er derfor:

Elim bofellessk­ap er det naermeste man kan komme et ekte hjem. Stedet er så verdifullt for de som bor der. Jeg håper derfor av hele mitt hjerte at de må få lov til å kalle Elim sitt hjem, i hvertfall inntil tilsvarend­e tilbud er til stede.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway