Agderposten

Ble knust av jumbo

Sandefjord tok tre meget viktige poeng etter 4-1-seieren i bunnoppgjø­ret mot Start søndag. Heller ikke de gulkledde er sikret eliteserie­spill neste år.

-

Seier til Start ville ha ført til at de unngikk å havne på direkte nedrykk, men Sandefjord måtte også vinne for å unngå nedrykk. Vestfoldin­gene gjorde en god kamp og slo et svakt Startlag 4-1, slik de gjorde også i vårens oppgjør.

Dermed lever eliteserie­håpet videre, i hvert fall fram til Lillestrøm møter Bodø/Glimt mandag. Med Lillestrøm-seier der rykker Sandefjord ned.

Målrikt

Etter sju minutter slo Sandefjord­s Emil Palsson en nydelig pasning i bakrom til Stian Ringstad, som på mesterlig vis lobbet ballen på direkten over en sjanseløs Jonas Deumeland i Start-målet.

Tolv minutter senere fikk Start corner. Eirik Wichne sendte ballen inn til Damion Lowe som raget høyest og headet inn sitt første seriemål til 1-1.

Sandefjord fortsatte å kjempe, og minutter senere var de frampå igjen. En svak klarering havnet på hodet til Pau Morer, som headet inn til Rufo i bakrom. Spanjolen gjorde ingen feil og avsluttet forbi keeper Deumeland til 2-1.

Ett minutt på overtid av første omgang fikk Sandefjord frispark på høyresiden. Pau Morer curlet ballen inn på panna til Lars Grorud, som styrte ballen i det lengste hjørnet.

Kan rykke ned mandag

Begge lag kom til et par målsjanser utover i annen omgang, men Start virket tannløse og klarte ikke å etablere det store trykket for å få med seg poeng hjem til Kristiansa­nd.

Etter en tam annen omgang satte Morer inn 4-1 tre minutter på overtid etter målgivende pasning fra George Nuah Gibson.

Rosenborg mot gull

Start møter Rosenborg hjemme og Haugesund borte i sesongens to siste kamper. Sandefjord møter Sarpsborg borte og Molde hjemme.

I den andre siden av tabellen festet Rosenborg et godt grep om seriegulle­t.

De er på god vei mot sitt 26. seriemeste­rskap etter 3-1-seier mot Odd søndag. Pål André Helland ble tomålsscor­er.

(©NTB)

?? FOTO: NTB SCANPIX ?? KONTRASTER: Her jubler Sandefjord for 2-1-scoringen mot Start. Skuffede Start-spillere måtte senere se Sandefjord vinne 4-1.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? JUBEL: Sandefjord kunne juble over tre poeng mot Start.